Alcarràs inicia la vacunació massiva de la població entre 60 i 65 anys

La previsió de Salut és immunitzar durant el 9 i 10 d'abril fins a un màxim de 800 persones

El centre de vacunació d'Alcarràs
El centre de vacunació d'Alcarràs | Ajuntament d'Alcarràs
Redacció
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:41h
Les vacunacions s'han iniciat a les 9 h del matí d'aquest 9 d'abril i s'han perllongat en el seu primer torn fins a les 14 h en horari de matí. A la tarda, hi haurà la possibilitat de rebre el vaccí des de les 15 h i fins a les 19 h i, aquest dissabte, 10 d'abril, es vacunarà únicament de 9 h a 14 h.

Durant els dos dies, la previsió de Salut és que puguin vacunar-se fins a 800 persones en funció de quina sigui la disponibilitat de vaccins. Per poder vacunar-se, cal accedir al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, emplenar el formulari, escollir centre de vacunació i confirmar la cita. A hores, d'ara, a les Terres de Lleida es vacuna a Lleida capital, Alcarràs i Tàrrega i la previsió és que el centre d'Alcarràs funcioni durant un mínim de quatre mesos.

Operativament i per les característiques de l'equipament, cada setmana es podrien arribar a vacunar fins a 1.200 persones, però el volum de persones vacunades i els grups d'edat als quals es donarà l'opció de fer-ho dependrà de les vacunes que hi hagi disponibles, explica Salut.

L'alcalde recorda que els beneficis de vacunar-se superen els riscos

L'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés, ha visitat aquest matí el centre i ha animat les persones amb possibilitat de vacunar-se aquests dies a fer-ho: "tenim un avantatge fruit de les exigències que hem fet els alcaldes del territori, els quals considerem que cal immunitzar primer les persones de risc i a continuació tothom qui viu de manera regular al territori per tal d'evitar possibles episodis de transmissió comunitària com els de la campanya fructícola d'ara fa un any. Els beneficis d'immunitzar-se superen de llarg els riscos perquè amb més persones vacunades, ens protegirem millor tothom".

Inversió municipal

Des del consistori s'han invertit més de 3.000 euros per activar el centre de vacunació i també es destinen 10.000 més a crear un espai per atendre les possibles necessitats d'aïllament vinculades a la Covid-19 de persones sense xarxa familiar al territori. Aquest espai, amb 32 places, s'ubica al costat de l'alberg municipal, el qual reserva les seves 96 places a atendre necessitats d'allotjament de treballadors de temporada.