El retorn del confinament comarcal obliga Mollerussa a suspendre l'Autotrac

L'ens firal es mostra optimista per celebrar la 148a Fira de Sant Josep al juny per l'acceleració de la vacunació

Redacció
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:58h
El retorn del confinament comarcal aprovat pel Procicat com a mesura per contenir la Covid-19 a Catalunya i que entra en vigor aquest divendres fins al 19 d'abril, ha obligat a Fira de Mollerussa a cancel·lar el certamen Autotrac, dedicat al sector d'ocasió de l'automòbil i la maquinària agrícola i industrial, previst per al cap de setmana del 16 al 18 d'abril.

El director de l'ens, Xavier Roure, ha dit que les actuals condicions, amb mobilitat restringida a la comarca, fan "inviable" la celebració de l'esdeveniment. Després d'aquest revés al calendari, amb l'anunci de l'acceleració de la vacunació Roure es mostra optimista per celebrar la 148a Fira de Sant Josep, que ja es va ressituar del març al juny per la pandèmia.

Xavier Roure ha recordat l'important nombre de visitants que rep l'Autotrac procedents d'arreu de Catalunya, però en especial de les comarques de Lleida. Les dades es veuen reflectides en les operacions tancades any rere any i que al 2019 van pujar a 143 cotxes venuts, dels quals gairebé el 70% van correspondre a compradors de fora de la comarca del Pla d'Urgell i un 15% a compradors de fora de la demarcació de Lleida.

El director ha valorat també que aquestes dades de vendes només són les registrades pel sector automobilístic, per la qual cosa cal afegir les operacions tancades per les firmes expositores de maquinària agrícola i industrial.