Els musulmans de Lleida no podran trencar el toc de queda durant el Ramadà

La Paeria recorda que no té competències per decidir sobre aquesta restricció

Redacció
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:55h
Pregària musulmana a Lleida
Pregària musulmana a Lleida | ACN
Els musulmans de Lleida que van demanar a la Paeria poder saltar-se el toc de queda durant el Ramadà, concretament del 13 d'abril al 12 de maig s'hauran de quedar a casa a partir d'aquesta hora. El govern municipal ha indicat que no té la competència per permetre una ampliació d'aquesta restricció, que depèn del Departament d'Interior de la Generalitat. D'aquesta manera, els musulmans no podran rebre l'aval de la Paeria i no es preveu que l'executiu català faci una excepció per aquest col·lectiu lleidatà.

En el document s'al·legava que aquells 30 dies són "sagrats" per a la comunitat musulmana i que comporten rituals religiosos que s'allarguen "fins a altes hores de la nit". És per això que demanava a l'Ajuntament de Lleida que autoritzés les entitats religioses i els seus fidels a anar a resar als centres de culte més enllà de les deu de la nit, excepcionalment aquells dies, respectant, això sí, l'aforament permès.

Finalment, recordava que Watani és una associació formada, majoritàriament, per persones immigrants i practicants de la religió musulmana i que aquest gest ajudaria a la "integració" d'aquest col·lectiu i "enfortiria la convivència".