Lluís Cortés visita les Borges com ambaixador de l'Oli de Qualitat de Catalunya

També ha participat en un col·loqui amb les jugadores del FC Borges

Lluís Cortés a l'Ajuntament de les Borges Blanques
Lluís Cortés a l'Ajuntament de les Borges Blanques | Ajuntament de Les Borges Blanques
Redacció
08 d'abril del 2021
Actualitzat a les 21:01h
L'entrenador balaguerí del primer equip femení del FC Barcelona, Lluís Cortés, ha visitat aquest dijous les Borges Blanques, on ha rebut el guardó que el converteix en ambaixador de l'Oli de Qualitat de Catalunya 2021. Es tracta d'una distinció que se li va atorgar en el marc de la 58a edició de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, però de la qual no se li va poder fer entrega, ja que va participar en l'acte de forma telemàtica.

Lluís Cortés ha estat rebut a la Sala de plens de l'Ajuntament per part de l'alcalde de les Borges, Enric Mir, de la tinent alcalde, Núria Palau, i dels regidors i regidores Jordi Ribalta, Maricel Viladoms i Ariadna Salla. L'entrenador ha pogut debatre amb l'Equip de Govern sobre el sector del futbol femení i la seva major visibilitat i repercussió en els darrers anys, i també sobre el valor de l'oli, el seu potencial en la cuina i la seva internacionalització.

Cortés comparteix el títol d'ambaixador amb la influencer gastronòmica natural de Castelló de Farfanya Anna Terés, coneguda en xarxes com a Anna Recetas Fáciles, i que acumula més de 10 milions de seguidors a les xarxes. 

En rebre la distinció, Cortés s'ha mostrat "molt orgullós de poder-me convertir en ambaixador d'aquest esdeveniment i d'aquest producte que tant representen per a la nostra terra". Cortés s'ha mostrat molt compromès en la difusió dels valors de l'oli d'oliva i, a tall d'anècdota, ha explicat que pel seu aniversari, en què no va poder fer celebracions per la pandèmia, va regalar un lot d'oli a cada jugadora de l'equip que entrena.

Per la seva banda, el gerent del Patronat Fira les Garrigues i regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats de les Borges, Jordi Ribalta, ha valorat molt positivament el format virtual d'enguany a la Fira de l'Oli, que, segons ha explicat, ha rebut l'interès de diversos consistoris i ja ha estat replicat en fires de temàtica similar. Ribalta també ha anunciat que, tenint en compte la gran demanda d'oli del primer raig que hi ha hagut durant aquesta Fira, està previst introduir aquest producte tan preuat a la pròxima edició.
 

Lluís Cortés durant la visita al camp de futbol de les Borges Blanques Foto: Ajuntament de Les Borges Blanques


Visita al camp de futbol, acabat d'estrenar

Una vegada finalitzada la visita al consistori, Cortés ha pogut conèixer el camp de futbol de les Borges, que fa tot just un mes que ha estrenat gespa artificial. Ha estat rebut pels entrenadors i entrenadores del FC Borges i, a continuació, ha ofert una xerrada a les jugadores de futbol femení de les Borges, en què les joves han pogut fer preguntes i intercanviar opinions amb l'entrenador de futbol.

Cortés ha valorat el futbol femení de base i ha explicat que "és la clau perquè puguem recollir èxits els que estem a l'elit", a la vegada que ha posat en relleu la importància que les noves jugadores puguin tenir referents femenins en el seu esport.

Lluís Cortés va participar el passat mes de febrer a la Fira de manera telemàtica a causa del seu ajornament, que va fer coincidir la nova data del certamen amb un partit de futbol.