La Paeria acull la celebració institucional del Dia Internacional del Poble Gitano

L'alcalde, Miquel Pueyo destaca l’efecte amb que el poble gitano tracta la memòria dels difunts

Redacció
08 d'abril del 2021
El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquesta tarda l’acte institucional del Dia Internacional del Poble Gitano. Presidit pel paer en cap, Miquel Pueyo, hi han assistit Paquita Domingo, vicepresidenta de la FAGIC i de l’Àrea de la Dona i Salut; David Giménez, representant de la Plataforma 8 d’Abril i Paco Salazar, representant de l’Associació Futur.

Altres membres del consistori que hi han assistit en qualitat de portaveus o representants dels grups són Jaume Rutllant (ERC-AM), Marta Gispert (JxCat), Sergi Talamonte (Comú), Joan Queralt (PSC), Maria Burrel (C’s), Marisa Xandri (PP) i Sergio González com a regidor no adscrit.

A més, l’acte també ha comptat amb la presència d’Antonio Reyes, en representació de l’Associació Amics del Pla de l’Aigua i Nando Nouvillas, membre del Consell d’Ancians, entre d’altres.

Enguany es compleixen 50 anys d’una commemoració que té els seus inicis en el Primer Congrés Mundial romaní/gitano (8 d’abril de 1971 a Londres), punt de partida de la reivindicació dels drets dels gitanos i de la lluita contra la discriminació i les situacions de desigualtat i vulnerabilitat que ha patit i pateix aquest poble.

A la seva intervenció, Pueyo ha ressaltat “l’efecte amb què el poble gitano tracta la memòria dels seus difunts” i n’ha destacat la idoneïtat de tenir-ho en compte en un any especialment complex arran de la pandèmia.

A les intervencions dels representants del poble gitano s’ha posat de manifest les necessitats habitacionals del col·lectiu i les dificultats que tenen per a accedir als circuits habituals d’habitatge, l’ajuda que van suposar els ajuts econòmics als propietaris de parades en mercats no sedentaris i el paper de la dona dins el poble gitano. L’acte ha acabat amb l’himne “Gelem Gelem”.