Veïns del Centre Històric de Lleida alerten de les concentracions de persones al barri

L'associació veïnal Jaume I exigeix que es faci complir la normativa Covid a la plaça del Dipòsit

Redacció
08 d'abril del 2021
Imatge de grups de persones concentrades a la plaça del Dipòsit de Lleida.
Imatge de grups de persones concentrades a la plaça del Dipòsit de Lleida. | ACN
L'Associació de Veïns Jaume I de Lleida va traslladar aquest dimecres a responsables de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra la preocupació per les "massives" concentracions de persones a la plaça del Dipòsit, sobretot en "caps de setmana i que augmenten dia a dia".

Des de l'entitat van exigir que es facin complir les normatives Covid a les persones que s'apleguen al voltant d'aquesta plaça davant el "poc respecte que, majoritàriament, tenen amb les normes sanitàries de prevenció per la pandèmia, com són l'ús de la mascareta i el distanciament social". A la vegada, van reclamar als cossos policials intensificar les actuacions per combatre el tràfic de drogues, robatoris i la prostitució al carrer al Centre Històric de Lleida.

Des de l'Associació de Veïns Jaume I van demanar als representants policials que facin complir al Centre Històric i, especialment a la plaça del Dipòsit, les normatives decretades per les autoritats per evitar la propagació de la Covid-19 i que se sancioni aquelles persones que se les saltin. "No és normal que es faci desallotjar una concentració de jovent a la canalització del riu i, en canvi, no s'actuï en aquest gueto permanent", assenyalen. En aquest sentit, reclamen una major coordinació entre Urbana, Mossos i policia espanyola.

Els veïns també van demanar reforçar les actuacions per combatre delictes com ara el tràfic de drogues, robatoris i la prostitució a l'espai públic, sobretot a la zona de la plaça del Dipòsit i carrers de la vora. "No es pot permetre que persones que resideixen a Lleida se sentin impunes quan s'ajunten als carrers", lamenten. Tot i això, des de l'entitat veïnal van valorar positivament les actuacions dutes a terme pels Mossos i la Guàrdia Urbana al barri.