Tribunals

L'Audiència Nacional confirma l'augment de pena de 16 mesos per Pablo Hasél

El raper s'haurà de passar dos anys, un mes i un dia al centre penitenciari

per Redacció , 8 d'abril de 2021 a les 16:35 |
Pablo Hasél, durant la seva detenció | ACN
L'Audiència Nacional ha confirmat que Pablo Hasél haurà de sumar 16 mesos de presó més a la condemna que compleix al centre penitenciari de Ponent després de no pagar les multes de la sentència, segons ha informat aquest dijous la plataforma de suport al raper.

D'aquesta manera, ratifica la substitució de les penes de multa, que sumaven uns 30.000 euros, per més presó en aplicació de la "responsabilitat subsidiària en cas d'impagament" que establia la sentència. Per tant, Hasél haurà de complir dos anys, un mes i un dia a la presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i contra les institucions de l'Estat pels quals va ser condemnat per l'Audiència Nacional.


La resolució que va condemnar Hasél establia que si no abonava la multa d'uns 5.040 euros per enaltiment del terrorisme hauria de complir 84 dies més de privació de llibertat; per la multa de 10.800 per injúries a la corona, sis mesos més, i per la multa de 13.500 euros per injúries contra institucions de l'Estat, set mesos i quinze dies.

Hasél va ingressar al centre penitenciari de Ponent el 16 de febrer després de ser detingut al Rectorat de la Universitat de Lleida pels Mossos d'Esquadra. L'Audiència Nacional n'havia ordenat l'arrest després que el raper no hagués ingressat voluntàriament a una presó per complir la condemna que li havia imposat.

 

Participació