La Paeria i Joventut presenten el nou Carnet Jove de Lleida

La iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l'ús diari del carnet entre el jovent de la ciutat

Imatge de mostra d'un Carnet Jove de Lleida
Imatge de mostra d'un Carnet Jove de Lleida | Ajuntament de Lleida
Redacció
08 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:02h
La secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut i l'Ajuntament de Lleida han presentat aquest dijous l'inici de l'expedició del nou Carnet Jove de Lleida i la seva promoció entre el jovent de la capital del Segrià. El Carnet Jove de Lleida pretén oferir una bona diversitat d'avantatges de proximitat per al jovent de la ciutat i potenciar-ne l'ús en el seu dia a dia.

Sobretot, es busca que els joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d'aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat. Actualment, més de 9.000 joves són titulars del Carnet Jove a la ciutat de Lleida, on ara hi ha prop de 200 avantatges.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar els més de 500.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A Lleida, actualment, hi ha més de 9.000 joves que són titulars del Carnet Jove, on ara hi ha prop de 200 avantatges.

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha explicat que l'objectiu és que el Carnet Jove de Lleida connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat. "El Carnet Jove és una eina per a l'emancipació i la vida quotidiana de les persones joves i per això el volem convertir en una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis", ha assenyalat. I de retruc, es pretén "potenciar el comerç local de proximitat en aquests durs moments de la pandèmia", ha afegit Oliva.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha remarcat que el Carnet Jove d'àmbit local busca "oferir una bona diversitat d'avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de la ciutat i potenciar-ne l'ús en el seu dia a dia." "Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat", ha dit Pueyo.

La presentació del nou Carnet Jove de Lleida marca el punt de partida de l'expedició dels nous carnets, que inclouran el logotip de l'Ajuntament de Lleida, mentre que la resta de la imatge mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d'abast nacional i internacional.

D'aquesta manera, els joves de Lleida que des d'aquest dijous decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer en una de les oficines de CaixaBank de Lleida, a carnetjove.cat/lleida o a Imagin. El Carnet Jove de Lleida té un format digital en l'App mòbil del Carnet Jove. Per acreditar que resideixen a la població, ho podran fer mostrant el seu DNI o bé el certificat d'empadronament.

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran de la nova imatge del Carnet Jove de Lleida al Carnet Jove Digital, a l'App del Carnet Jove.

Campanya per sumar avantatges

La presentació també ha servit per donar el tret de sortida a la campanya de comunicació publicitària per tal de potenciar que més joves es facin el nou Carnet Jove de Lleida. En aquest sentit, des de la Paeria es farà difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, mitjans de comunicació i distribució de díptics i pòsters promocionals als equipaments culturals i esportius del municipi.

A la vegada, s'ha iniciat una campanya de captació entre el comerç, les empreses i les entitats de la ciutat per tal d'oferir nous avantatges a tots els titulars del Carnet Jove, segons han explicat el regidor de Joventut de la Paeria, Ignasi Amor.