Cas Hasél

Divuit eurodiputats envien un manifest a Pedro Sánchez per demanar la llibertat de Pablo Hasél

Diana Riba visita el raper a la presó i l'informa de la feina que s'està fent a Europa per evitar casos com el seu

per Redacció , 8 d'abril de 2021 a les 11:05 |
Pablo Hasél, durant la detenció | ACN
Divuit eurodiputats han signat un manifest que s'ha treballat de forma conjunta amb el PEN català i l'internacional així com amb Free Muse, per demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que es retirin les acusacions relacionades amb la llibertat d'expressió a Pablo Hasel i que per tant pugui sortir de la presó.

L'eurodiputada d'ERC Diana Riba ho ha anunciat després de visitar el raper a Ponent i ha remarcat la necessitat de derogar la Llei 'Mordassa' i fer que les injúries a la corona no siguin un delicte a l'estat espanyol com ja passa a altres estats membre de la UE. Riba ha informat a Hasel de tota la feina que s'està fent per evitar casos com el seu i ha assegurat que l'ha vist "fort" malgrat la "duresa penitenciaria".


Riba ha assenyalat que els eurodiputats que han firmat el manifest enviat a Pedro Sánchez són de grups d'esquerra i els verds a banda de també els catalans Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Està adreçat al president espanyol amb l'objectiu que "faci tot el possible" per trobar una solució al cas Hasel, tal com ell mateix va ja va dir, segons ha remarcat Riba. En aquest sentit, l'eurodiputada republicana ha apuntat que això passa per derogar la Llei Mordassa o el delicte d'injúries a la corona.

 

Participació