POLICIAL

La Guàrdia Urbana de Lleida posa la darrera setmana 54 denúncies per incomplir mesures antiCovid

El cos registra 5.054 incidents des del març del 2020 i 4.389 acaben amb denúncia

per Redacció, 7 d'abril de 2021 a les 16:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Urbana de Lleida ha posat 54 denúncies entre el 29 de març i el 4 d'abril per incomplir les mesures vigents per la covid-19. D'aquestes, 34 corresponen a incompliments del confinament, 15 per no dur la mascareta i una ha estat a un local. Tot i això, han estat menys respecte a la setmana anterior (22-28 de març) en què el cos va registrar 117 denúncies i va aixecar 101 actes.

Des del primer confinament, al març de 2020, la Guàrdia Urbana de Lleida ha actuat en 5.054 incidents relacionats amb les mesures per controlar la pandèmia com ara control de vehicles, de l'espai públic, ús de mascaretes i incompliments de la normativa en locals i habitatges. Aquestes actuacions s'han traduït en 4.389 denúncies.


De les 4.389 denúncies que ha posat la Urbana entre el 14 de març del 2020 i el 4 d'abril del 2021, 980 corresponen a incompliments del confinament, 545 per no dur la mascareta i 16 a locals. Les denúncies restants, 2.769, són de tipologia diversa, vinculades a l'evolució de la normativa Covid durant aquest any com ara barrejar bombolles de convivència, superar el número de persones permeses en reunions, incomplir les mesures d'higiene i protecció o garantir la distància física interpersonal, entre altres.

Les dades s'han donat a conèixer en la Comissió informativa de les Polítiques de gestió de la seguretat i el civisme de l'Ajuntament de Lleida, celebrada aquest dimecres. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha agraït la tasca de la Guàrdia Urbana durant la pandèmia per garantir la convivència a l'espai públic i vetllar pel compliment de les mesures anticovid. "Des del municipi hem de continuar vetllant pel compliment de les normes i per evitar que els incompliments d'una minoria afectin al benestar i la salut d'una gran majoria de la població, que està seguint cívicament i amb responsabilitat les mesures que s'estan prenent per contenir l'expansió del virus i preservar la salut", ha dit l'alcalde.


Llum verda al Document únic de Protecció Civil de Lleida

En la comissió també s'ha informat favorablement del Document únic de Protecció Civil (DUPROCIM) de Lleida que es portarà al ple de la Paeria del mes d'abril per a la seva aprovació definitiva, un cop finalitzat el termini d'al·legacions. El DUPROCIM és el document marc que permet organitzar serveis de prevenció, catalogar els recursos existents i actuar en casos d'alerta per minimitzar els efectes causats per riscos de nevada, vent, inundacions, terratrèmol, transport de mercaderies perilloses, accident químic, accidents en el transport de viatgers per ferrocarril i pel risc radiològic. Això facilita la coordinació de tots els equips d'intervenció necessaris en cas d'emergència per minimitzar els efectes de qualsevol de les situacions de crisi previstes. A la vegada, també promou la sensibilització i formació de la població en autoprotecció.


Es tracta d'un document obligatori per a les ciutats de més de 20.000 habitants, que estableix el contingut mínim i el procediment de tramitació per aquests plans municipals. Un cop aprovat pel ple de l'Ajuntament de Lleida, el document es trametrà als serveis territorials d'Interior de Lleida, que n'han de realitzar un informe abans d'elevar-lo a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, encarregada de la seva homologació.

Altres notícies que et poden interessar​​
​ 


 

Participació