El carrer del Nord de Lleida acollirà una nova mesquita

Tindrà un aforament de 100 persones i la previsió és que funcioni en dos anys

Imatge del local on s'ubicarà la mesquita
Imatge del local on s'ubicarà la mesquita | Àlvar Llobet
Redacció
07 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:08h
La Comunitat Islàmica de Cooperació i d’Unió de Lleida i Comarca del Segrià (CICU) obrirà un local per resar al carrer del Nord de la ciutat, al número 23.

L'oratori tindrà una capacitat de 100 persones i serà un dels espais de referència. La comunitat musulmana buscava una ubicació definitiva per a la mesquita després que la Paeria clausurés la que tenien per excés d’aforament.

El president de la comunitat musulmana amb més fidels de Lleida, Abdellatif Laatabi, assegura que l'espai estarà condicionat en un parell d'anys i que es destinarà als musulmans del barri. Tot i l'obertura d'aquest nou oratori, els fidels continuaran anant al Palau de Vidre a resar cada divendres com fins ara.

D'altra banda, el col·lectiu de musulmans de Lleida demanen a la Paeria poder saltar-se el toc de queda durant el Ramadà, concretament del 13 d'abril al 12 de maig. Ho ha sol·licitat formalment el representant de l'Associació Watani, Mourad El Boudouhi.

En el document al·lega que aquells 30 dies són "sagrats" per a la comunitat musulmana i que comporten rituals religiosos que s'allarguen "fins a altes hores de la nit". És per això que demana a l'Ajuntament de Lleida que autoritzi les entitats religioses i els seus fidels a anar a resar als centres de culte més enllà de les deu de la nit, excepcionalment aquells dies, respectant, això sí, l'aforament permès.