coronavirus

Els catalans ara poden viatjar a Andorra sense restriccions

El govern andorrà i l'espanyol pacten la lliure mobilitat, contradient la restricció que havia imposat la Generalitat

per NacióDigital, 2 d'abril de 2021 a les 20:26 |
Frontera d'Espanya amb Andorra. | ACN
El govern andorrà ha acordat amb l'espanyol la normalitat en la mobilitat per la frontera dels dos estats, tant d'entrada com de sortida, contradient així la limitació que havia imposat la Generalitat. El Procicat només permetia la mobilitat entre els veïns de l’Alt Urgell i el Principat pirinenc, però no la mobilitat lliure amb tot el territori.

Des d'ara els ciutadans andorrans poden desplaçar-se a Catalunya i a la resta de l'Estat sense justificar-ne el motiu, però sempre seguint les restriccions sanitàries establertes. De la mateixa manera, els catalans i els ciutadans de la resta de l'Estat poden desplaçar-se a Andorra sense justificar-ne el motiu, acollint-se a les restriccions actualment establertes al Principat.


Es recomana als visitants que desitgin visitar Andorra, consultar les mesures anti Covid decretades pel govern andorrà. Tant pels residents a Catalunya com els de la resta de comunitats autònomes, s'haurà de portar sempre el certificat d’autoresponsabilitat amb l’opció "circulació en trànsit o transport de mercaderies" i es recomana aportar documentació suplementaria, com ara una reserva hotelera o una direcció de destinació.

A més, des d'Andorra està permès l'accés a qualsevol punt d'Espanya com a destinació final, podent transitar per qualsevol comunitat autònoma. Un cop arribats a la destinació, els residents andorrans han de respectar les mesures sanitàries vigents a cada autonomia. Com que totes les autonomies apliquen un tancament perimetral per Setmana Santa, en arribar a la destinació final no és possible fer el desplaçament itinerant entre comunitats.


Per transitar per Catalunya, els andorrans han de portar sempre el certificat d’autoresponsabilitat. En aquest certificat cal indicar l'opció "circulació en trànsit o transport de mercaderies" i es recomana aportar documentació suplementària, com ara una reserva hotelera o una direcció de destinació final.

Altres notícies que et poden interessar
  

Participació