Balaguer acollirà al juny l'«Encontats» i estrenarà una jornada de disseny i il·lustració

La sisena edició del mercat del conte i el llibre il·lustrat es farà del 16 al 20 de juny i comptarà amb l'escriptor i bibliotecari Pep Molist com a padrí

Redacció
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:55h
La ciutat de Balaguer acollirà del 16 al 20 de juny la sisena edició de l'"Encontats", el mercat del conte i del llibre il·lustrat. Ho farà amb novetats. El Paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, i el Paer de Cultura, Arnau Torrente, han explicat aquest dimecres els canvis que hi haurà en aquesta nova edició, que comptarà per primer cop amb una jornada professional d’i·lustració i disseny gràfic.

L'objectiu del consistori és el de "posar en valor la feina d’aquest sector i oferir un punt de trobada i aprenentatge per tal que la capital de la Noguera sigui un referent d'aquest sector". Els il·lustradors i professionals que participaran en aquesta primera edició són Lara Costafreda, Sònia Alins, Júlia Solans, Jordi Calvís i Francesc Infante.

L’"Encontats" començarà el dimecres 16 de juny amb la jornada adreçada als professionals que treballen a les biblioteques públiques de la província de Lleida i a partir de dijous i fins dissabte, la programació se centrarà en l’àmbit de la il·lustració amb tallers, xerrades i una taula rodona. Divendres 18 es farà la nit de llegendes a partir de les nou del vespre al Teatre Municipal en la que es llegiran les obres guanyadores dels Premis Ziryab de conte llegendari. 

Diumenge 20 de juny el certamen acabarà amb la gran festa familiar al voltant del món dels contes, però amb un increment en el nombre de parades ja que al mercat de llibreters i editors s’hi sumaran tots aquells il·lustradors que vulguin mostrar la seva feina al públic i vendre els seus treballs. La majoria d'activitats es faran a la Plaça Mercadal.

Pep Molist, bibliotecari i escriptor, serà el padrí d'aquesta nova edició i agafarà el relleu a Pilarín Bayés, padrina de l’Encontats 2020. Molist, que té més de 80 llibres publicats, ha treballat sempre en àrees infantils de diverses biblioteques públiques i actualment treballa a la Biblioteca del Casino de Manresa. 

L'any 2003 va guanyar el Premi Rovelló d’assaig sobre literatura infantil i juvenil amb l’obra Els llibres tranquils: el curs de la vida a través de la literatura infantil (Pagès) i al 2008 va publicar una altra obra d’assaig amb el títol Dins del mirall: la literatura infantil i juvenil explicada als adults (Graó).
 

Imatge del cartell de l'Encontats Foto: Paeria Balaguer