Habitatge

El preu de l'habitatge es dispara a Lleida un 6,6% durant el primer trimestre

El valor mitjà dels immobles a la ciutat de Barcelona augmenta un 0,2%, fins a 3.342 euros per metre quadrat

per Redacció, 31 de març de 2021 a les 18:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El preu de l'habitatge ha moderat el descens registrat en els darrers mesos i ha caigut un 0,4% a Catalunya en el primer trimestre, segons l'informe Mercats Locals de Tinsa. El valor mitjà dels immobles ha estat de 1.938 euros per metre quadrat, un 33,8% menys respecte als nivells màxims registrats el 2007 i un 35,2% per sobre dels mínims del primer trimestre de 2015.

Per demarcacions, el preu de l'habitatge ha caigut un 3,2% a Girona i un 0,7% a Barcelona, mentre que ha crescut un 0,8% a Tarragona i s'ha disparat un 6,6% a Lleida. Per la seva banda, la capital catalana ha atenuat la tendència descendent dels preus i ha registrat un creixement del 0,2%, fins a 3.342 euros per metre quadrat.


"El manteniment o fins i tot l'increment puntual dels preus en obra nova en ubicacions més dinàmiques està exercint de contrapès dels descensos, moderats en la major part, de l'habitatge de segona mà, un mercat que per les seves característiques està més exposat a ajustaments addicionals", ha explicat l'analista 'senior' de Tinsa, Andrea de la Hoz.

Tot i el descens del 0,7% dels preus a la demarcació de Barcelona, aquesta continua sent la més cara de Catalunya, amb un preu de 2.176 euros per metre quadrat. A aquesta li segueix Girona, amb un valor de 1.474 euros per metre quadrat; Tarragona, amb 1.219 euros per metre quadrat, i Lleida, amb 919 euros per metre quadrat.


La capital catalana és també la ciutat més cara de Catalunya en matèria d'habitatge i, conjuntament amb San Sebastià i Madrid, un dels territoris amb el preu més elevat de l'Estat. En el primer trimestre, el valor dels immobles ha augmentat un 0,2%, fins a 3.342 euros per metre quadrat. Aquesta xifra se situa molt per sobre dels imports registrats a les ciutats de Girona, Tarragona o Lleida, de 1.801 euros, 1.357 euros i 1.041 euros per metre quadrat, respectivament.

A l'Estat, l'habitatge ha moderat el descens general de preus i ha avançat cap a un escenari d'estabilització. En el primer trimestre de l'any, el valor mitjà dels immobles nous i de segona mà s'ha situat en 1.390 euros per metre quadrat, un 0,5% interanual superior a la xifra registrada en els primers tres mesos de l'any anterior. El preu s'ha incrementat un 16% respecte als mínims del cicle expansiu precedent i es manté un 32% per sota dels màxims de 2007.


"Els ajustaments han estat intensos en compravendes i visats i continguts en els preus, mostrant una recuperació de xifres positives en el cas de les operacions després del període estival", ha apuntat de la Hoz.

Tot i això, l'analista assegura que l'activitat del mercat immobiliari, relacionada amb l'evolució sanitària, les mesures de contenció aplicades a l'economia i la mobilitat nacional i internacional, podria tornar a mostrar escenaris puntuals d'afectació significativa, tant positiva com negativa, dins d'una tendència d'estabilització.

 

Participació