Acord per ubicar les parades de Sant Jordi a l'avinguda Francesc Macià de Lleida

L'espai serà únic per controlar l’aforament i garantir les instruccions sanitàries

Una parada plena de llibres i de gent, a l'Eix Comercial de Lleida
Una parada plena de llibres i de gent, a l'Eix Comercial de Lleida | ACN
Redacció
29 de març del 2021
El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, i la regidora de Comerç, Mercats i Consum de la Paeria, Marta Gispert, han acordat avui amb editors, llibreters i la FECOM emplaçar el conjunt de les parades de llibres de la ciutat en la Diada de Sant Jordi a l’avinguda de Francesc Macià, amb la possibilitat d’estendre l’espai cap a la rambla de Ferran.

Serà una zona delimitada que permetrà implementar les mesures necessàries davant la situació de la pandèmia i hi haurà control d’accés.

També hi participa el Gremi de Floristes

L’àrea, que està pendent d’alguna revisió tècnica relativa al dimensionat, s’adreçarà als professionals del sector del llibre i permetrà la celebració de les tradicionals firmes d’exemplars d’aquesta jornada. Les signatures seran gestionades pels titulars de les parades. El Gremi de Floristes també participa de l'acord.  

El passat 16 de març, Jaume Rutllant i Marta Gispert ja van mantenir una primera reunió amb els professionals del llibre i van acordar celebrar Sant Jordi en un espai únic per tal de garantir una zona àmplia on es pogués controlar l'aforament i complir les instruccions sanitàries que estableixi el Procicat per celebrar la Diada.