Arxivada la causa per les suposades irregularitats en els comptes de l'EMU

Larrosa lamenta que "s'hagi fet un mal ús de la justícia per fer política"

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, en una captura de pantalla, durant el Ple de la Paeria del 26 de març del 2021.
El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, en una captura de pantalla, durant el Ple de la Paeria del 26 de març del 2021. | ACN
Redacció
29 de març del 2021
L'Audiència de Lleida ha acordat arxivar la causa per les suposades irregularitats als comptes de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) de Lleida d'entre els anys 2014 i 2016, denunciades per l'actual tinent d'alcalde de la Paeria, Toni Postius, quan era regidor a l'oposició pel PDeCAT.

El cap de l'Oposició a l'Ajuntament de Lleida, el socialista Fèlix Larrosa, ha lamentat que "s'hagi fet un mal ús de la justícia per fer política" i ha demanat a Postius que "reflexioni i sigui conseqüent amb la resolució de l'Audiència". El PSC de Lleida ha convocat una executiva extraordinària aquest dimarts per analitzar les accions a dur a terme a partir d'ara.

L'Audiència de Lleida ha estimat, en part, els recursos presentats pels investigats Fèlix Larrosa, Montse Mínguez, Josep Farrero, Rafel Peris, Xavier Rodamilans, Ángeles Ribes, José Luís Osorio, Joan Vilella, i per altres membres que formaven part del consell d'administració de l'EMU. D'aquesta manera, l'Audiència revoca la interlocutòria del Jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida i acorda l'arxivament de la causa sobre les suposades irregularitats en els comptes de l'EMU.

L'aleshores regidor a l'oposició pel PDeCAT i actual tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, va presentar una denúncia l'abril del 2018 per presumptes irregularitats comptables que afectarien, sobretot, els comptes dels exercicis 2015 i el 2016 dipositats al Registre Mercantil per l'Empresa municipal d'Urbanisme.

En conèixer la decisió de l'Audiència de Lleida, el cap de l'Oposició a la Paeria i aleshores membre del govern municipal i del consell d'administració de l'EMU, Fèlix Larrosa, ha criticat que "es volgués utilitzar aquesta querella per fer mal des del punt de vista electoral" i ha instat Postius a "actuar en conseqüència amb la resolució de l'Audiència".

"Lamento profundament el mal que s'ha intentat fer i que es va fer a persones perquè es va utilitzar en clau electoral", ha dit Larrosa. Així, ha traslladat el seu suport a totes les persones investigades en la causa, com ara "a la família de l'aleshores coordinador d'Urbanisme de la Paeria, Joan Blanch, traspassat el 2019; als tècnics de la Paeria i membres de l'EMU investigats en el marc de la querella".

"Hem arribat fins aquí després de dos anys, quan mai hauríem hagut d'arribar-hi", "Ara que s'ha fet justícia, demano que es retorni la meva honorabilitat i la de la resta d'investigats per part d'algú que l'ha intentat malmetre", ha afegit.