Més d'11.000 persones visiten l'exposició de Mat Collishaw a Lleida

Es va inaugurar el 19 de setembre de 2019 i va estar tancada al públic entre març i setembre de 2020 per la pandèmia

Una de les obres de Mat Collishaw, de l'exposició 'The End of Innocence', a la Fundació Sorigué de Lleida, el 19 de setembre de 2019.
Una de les obres de Mat Collishaw, de l'exposició 'The End of Innocence', a la Fundació Sorigué de Lleida, el 19 de setembre de 2019. | ACN
Redacció
26 de març del 2021
La Fundació Sorigué clausura aquest diumenge l'exposició 'Mat Collishaw. The End of Innocence', inaugurada el 19 de setembre de 2019 al seu museu de Lleida. La mostra, la primera monogràfica de Collishaw a Catalunya, ha rebut més d'11.000 visitants des de la seva obertura al públic fa 18 mesos, malgrat la seva interrupció entre març i setembre a causa de la pandèmia.

L'exposició ha presentat una selecció d'escultures, fotografies, vídeos, pintures i instal·lacions de l'artista britànic que conviden a reflexionar sobre la relació dels éssers humans amb l'entorn natural i l'entorn digital, emfatitzant aquelles situacions i problemàtiques que condicionen l'actualitat i la forma que té la societat de processar-les i fer-los-hi front.

De les 11.000 persones que han visitat l'obra de Collishaw, principalment públic de Barcelona i Lleida, 1.470 persones ho van amb visites guiades per a públic general. No obstant això, aquesta modalitat va quedar suspesa el març de 2020 i només es van reprendre les visites guiades educatives adaptades a les noves mesures sanitàries.

L'1 de setembre de 2020 es va reobrir el museu, incorporant a la visita una audioguia digital gratuïta, que ha tingut una "molt bona acceptació" per part del públic, asseguren des de la fundació. Des de llavors, la guia s'ha consultat unes 1.700 vegades.

Visites pedagògiques

La mostra ha rebut 6.500 estudiants en 350 visites educatives realitzades per l'Àrea Educativa de la Fundació Sorigué. La proposta pedagògica de la fundació ha consistit a explorar l'obra de Collishaw a través de temes d'actualitat com la relació de l'ésser humà amb el seu entorn natural, la percepció d'un mateix, la distorsió de les imatges en l'era digital i la deterioració del medi ambient, tractats de forma adaptada a cada nivell educatiu.

Tour i activitats en línia

Durant els mesos de tancament, la institució ha ofert a través de les seves xarxes socials un tour virtual comentat pel mateix artista i una sèrie de tallers didàctics entorn a l'exposició de Mat Collishaw per treballar en família.

Sobre Mat Collishaw

Mat Collishaw (Nottingham, 1966), viu i treballa a Londres. Va completar els seus estudis de Belles arts al Goldsmith's College el 1889 i és una figura clau en una important generació d'artistes britànics contemporanis. Va començar la seva carrera exhibint l'aclamada obra Bullet Hole en la llegendària exposició Freeze el 1988.

L'extensa producció de Collishaw comprèn fotografies, vídeos i instal·lacions en les quals combina diferents tècniques i recursos, i el seu treball ha estat exhibit en diverses mostres individuals al voltant del món.

La seva obra es troba en nombroses col·leccions públiques i privades, entre elles; la col·lecció Tate i British Council, totes dues a Londres; el centre Georges Pompidou de París; Fundació Arter, a Istanbul; Museu d'Art Contemporani de Sant Diego; Museu d'Art Antic i Nou, a Nova Gal·les del Sud i Col·lecció Olbricht, a Berlín.

A l'abril i al maig de 2019, de la mà de la Fundació Sorigué, l'artista va realitzar la seva primera exposició individual a Espanya, 'Mat Collishaw. Dialogues', al Real Jardí Botànic de Madrid. Entre setembre de 2019 i març de 2021 s'ha presentat per primera vegada a Catalunya en el museu de la Fundació Sorigué a Lleida.

Sobre la Fundació Sorigué

La Fundació Sorigué impulsa la vocació de retorn del grup empresarial Sorigué i duu a terme les seves activitats en l'àmbit social, cultural i educatiu. És especialment reconeguda per la seva tasca de difusió de l'art contemporani, que duu a terme a través de múltiples activitats i exposicions.

La Fundació Sorigué ha anat construint des de l'any 2000 una de les col·leccions privades d'art contemporani més reconegudes d'Espanya. Actualment compta amb més de 450 obres d'artistes nacionals i internacionals rellevants.

La vocació divulgativa i didàctica de la fundació s'expressa mitjançant tota una sèrie d'activitats paral·leles a cada exposició, així com amb una activa política de préstecs a institucions nacionals i internacionals. Així mateix, en convergència amb el grup Sorigué, és impulsora del projecte PLANTA.