Detenen una parella per vendre i cultivar marihuana a casa seva, a l'Urgell

La Guàrdia Civil comissa més de 1.000 plantes amb un pes total de 80 quilos i la investigació segueix oberta

Les plantes de marihuana comissades, cultivades en una casa de l'Urgell
Les plantes de marihuana comissades, cultivades en una casa de l'Urgell | ACN
Redacció
26 de març del 2021
La Guàrdia Civil de Ponts (Noguera) ha detingut un home i una dona, el 22 de març, acusats de vendre marihuana que ells mateixos cultivaven a casa seva, en un petit municipi de l'Urgell, que no ha transcendit.

Els agents van detenir la dona quan va anar a una empresa de repartiment on havia dut 5 paquets amb marihuana per enviar i que no havien estat lliurats als seus destinataris. La detenció de l'home es va fer durant el registre a casa de la parella, on a més van trobar 1.080 plantes de marihuana amb un pes total de 80 quilos i 900 euros en efectiu, que van comissar. La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions. La investigació la porta el jutjat d'instrucció de Cervera.

La investigació es va iniciar quan la Guàrdia Civil va començar a sospitar que s'enviaven paquets amb droga des d'una empresa de repartiment. Durant la inspecció del local van localitzar cinc paquets amb cànnabis i MDMA.

Arran d'aquests fets, els agents munten un dispositiu de vigilància que acaba el dilluns 22 de març quan la dona que enviava els paquets, de 34 anys i nacionalitat espanyola, es presenta al local per preguntar perquè no s'havien enviat els paquets. Els agents la detenen i la dona accedeix a que es registri casa seva, de tres plantes.

Segons els investigadors, a l'habitatge es localitzen plantes de cannabis en totes les habitacions de diverses mides, que es cultiven gràcies a una gran infraestructura que consta de làmpares fluorescents, deshumidificadors i ventiladors, entre d'altres. També es localitzen albarans amb enviaments anteriors registrats i material informàtic.

Davant de les evidències detenen la parella de la dona, un home de 37 anys i nacionalitat espanyola que també vivia a la casa. Tots dos estan acusats d'un delicte contra la salut pública i donen per desmantellada una petita organització que es dedicava a la plantació 'indoor', des de l'adquisició i plantació de llavors, el cultiu, premsat, envasat al buit, empaquetament i enviament de la droga.