La Diputació posa en marxa una oficina per supervisar els projectes municipals

Emetrà informes que assegurin que els projectes de més 500.000 euros compleixen les disposicions legals establertes

Redacció
26 de març del 2021
Actualitzat a les 8:29h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn | ACN
La Diputació de Lleida ha anunciat aquest dimecres als alcaldes de la demarcació la posada en marxa de l'Oficina de Supervisió de Projectes (OSP) i les seves normes de funcionament, la creació de la qual es va aprovar durant el ple del novembre del 2020.

L'OSP s'encarregarà que, abans de l'aprovació d'un projecte quan el pressupost base de licitació d'un contracte d'obres sigui igual o superior a 500.000 euros (IVA exclòs), els òrgans de contractació hauran de demanar un informe de la corresponent oficina o unitat de supervisió de projectes encarregades de verificar que s'han tingut en compte les disposicions generals de caràcter legal o reglamentari, així com la normativa tècnica que resulti d'aplicació per a cada tipus de projecte.

L'OSP de la Diputació de Lleida –que també actuarà en els casos que tot i ser el pressupost base de licitació inferior 500.000 euros, s'afecti l'estabilitat, seguretat o estanqueïtat de l'obra- és un òrgan col·legiat que informarà de l'acompliment de les disposicions legalment establertes i dels requisits i condicions tècniques dels projectes d'obres i d'instal·lacions que es pretenguin dur a terme per la pròpia Diputació, els municipis, les comarques i entitats municipals descentralitzades de la demarcació de Lleida que ho sol·licitin. L'OSP depèn funcionalment del Departament de Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida.

La disposició addicional tercera, apartat 6 de la Llei 9/2017 de contractes del Sector Públic, estableix com a requisit essencial que les diputacions tinguin constituïda l'oficina de supervisió de projectes i li atribueix la competència de supervisió de projectes de contractes d'obres en el cas que una entitat local no disposi d'oficines o unitats competents.

Durant la reunió, també s'ha informat de l'aprovació de la implantació del Servei d'assessorament tècnic (SAT) i del Servei d'Informes i Assistències Tècniques (SIAT) dels Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida, destinats a les entitats locals de la demarcació.

El SAT és un servei destinat a atendre i resoldre consultes tècniques en les matèries relacionades pròpies de les àrees d'Arqueologia, Arquitectura, Enginyeria i Edificació, Infraestructura Viària i Vies i Obres existents a la diputació lleidatana. De la seva banda, el SIAT és un servei de suport i assistència tècnica destinat a realitzar els informes i assistències tècniques sobre els quals es pot demanar suport tècnic de les mateixes àrees relacionades.