Art urbà

Lleida acollirà per primera vegada un festival d'art urbà

Se celebrarà del 10 al 18 d'abril al Centre Històric amb la participació d'artistes reconeguts en aquesta disciplina

per Redacció, 22 de març de 2021 a les 18:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lleida acollirà per primera vegada un festival d'art urbà. Amb el nom de Lleida _potFest 2021, se celebrarà al Centre Històric del 10 al 18 d'abril amb l'objectiu de convertir-se en un esdeveniment de ciutat, que arreli a la programació cultural, millorar i embellir el paisatge urbà i aconseguir la participació i complicitat de la ciutadania.

Així ho ha explicat l'alcalde Miquel Pueyo durant la presentació de la primera edició d'aquest certamen d'àmbit nacional i internacional, que aplegarà artistes de reconegut prestigi en aquesta disciplina. Paral·lelament a la producció de murals de gran format en espais del Centre Històric, el festival ha programat diferents activitats a l'entorn de la promoció i la difusió cultural de l'art urbà.


Pueyo ha destacat que "l'art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials". "Dins els diferents corrents de l'art contemporani, l'art urbà ha esdevingut un dels principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades", ha dit. Les tendències actuals de l'art urbà proposen una integració d'aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

L'alcalde ha posat de relleu que "fruit de més de 25 anys de dinamització cultural dins l'art urbà, Lleida dona un pas endavant en l'organització d'activitats a l'entorn d'aquesta disciplina artística". En aquest sentit, organitza aquest festival d'àmbit nacional i internacional, "on participaran artistes de reconegut prestigi dins aquesta matèria i que, a la vegada, "oferirà als lleidatans la possibilitat d'entrar en contacte amb aquesta modalitat d’art mural".


Lleida _potFest 2021, al Centre Històric

El regidor de Joventut, Ignasi Amor, que ha intervingut telemàticament, ha assenyalat que en aquesta primera edició el festival es desenvoluparà al Centre Històric. La idea és que en cada edició el festival es faci en un barri o zona de la ciutat diferent amb l'objectiu de crear un entramat d'obres distribuïdes per tota la capital de Segrià. Al marge de la creació dels murals, el festival organitzarà diferents activitats a l'entorn de la promoció i la difusió cultural d'aquesta disciplina, ha explicat.


Enguany, però, les possibilitats de realització d'aquestes activitats paral·leles es veurà limitada per les restriccions per la Covid19 i, per tant, es realitzarà un programa on els aforaments de participació acompleixin amb les resolucions de les autoritats sanitàries.

La presentació també ha comptat amb la participació de la tinenta d'alcalde i regidora del Centre Històric, Montse Pifarré; del director del festival, Carles Hernández, així com de representants del moviment veïnal i associatiu del Centre Històric.

 

Participació