Les gelades del cap de setmana amenacen la producció de la fruita dolça a Lleida

L'avaluació de l'afectació es farà en les properes hores tot i que ja es poden veure arbres "tocats pel fred"

Arbres fruiters gelats al Segrià
Arbres fruiters gelats al Segrià | Asaja
Redacció
22 de març del 2021
Actualitzat a les 9:53h
Els productors de fruita dolça temen una caiguda de la producció després de la gelada de la matinada del diumenge que ha afectat de forma generalitzada les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell i l'Urgell.

Les temperatures han oscil·lat entre -1 i -3 graus, de mitjana, a bona part de la plana de Lleida encara que el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué assenyala que en alguns punts el termòmetre ha arribat als 5 graus sota zero.

Això, ha dit, afectarà tant la fruita d'os com la de pinyol que ja estan en avançat estat de floració. La primera avaluació dels danys es podrà saber en 24 o 48 hores, encara que Roqué explica que ja hi ha arbres que es veuen "tocats pel fred".

Roqué ha indicat que a diferència de la nit de divendres a dissabte, aquesta passada les temperatures han caigut més i de manera més prolongada. "Ha estat una nit molt complicada i moltes hores de fred afecta directament al fruit", ha dit.

I és que malgrat cal esperar unes hores per poder fer un balanç dels danys més acurat, Roqué explica que "amb tantes hores de fred" l'afectació es pot veure més aviat en comparació a altres gelades "menys contundents". Així, ha indicat que a primera hora del matí ja es podien veure perers, nectariners, presseguers i albercoquers "tocats pel fred".