Larrosa, desorientat; ataca ERC per un informe sobre Alguaire sense saber que era un encàrrec del PSC

El diputat provincial carregava contra la formació republicana per un document elaborat per Ramon Tremosa que havia demanat el socialista Josep Presseguer

19 de març del 2021
Actualitzat a la 13:30h
Fèlix Larrosa, diputat provincial
Fèlix Larrosa, diputat provincial | ACN
Desorientat. Així és com ha quedat el portaveu del PSC a la Diputació de Lleida, Fèlix Larrosa, després de rebre la informació del president de l'organisme, Joan Talarn, sobre un informe de l'aeroport Lleida-Alguaire elaborat l'any 2009.

El polític socialista havia reclamat explicacions a l'executiu provincial sobre aquest document encarregat a l'economista Ramon Tremosa durant la legislatura del president Jaume Gilabert, i havia posat ombra de dubte en relació a aquest estudi sobre la terminal lleidatana. Larrosa veia vincles criticables entre ERC i l'economista, de manera que demanava respostes sobre les raons que van dur a fer aquest encàrrec a Tremosa, una petició que va ser atesa per l'executiu de Talarn, que admetia dies enrere no localitzar el document a l'àrea de Presidència.

En el ple d'aquest dijous, però, s'ha resolt el misteri; l'informe de Tremosa no s'havia arxivat al departament de Presidència, on s'estava buscant, sinó al de Promoció Econòmica, una àrea que en aquell mandat era responsabilitat de Josep Presseguer, diputat del PSC. "No el trobàvem perquè estava a l'àrea de Promoció Econòmica, que el dirigia un membre del seu partit, que és qui va fer l'encàrrec", ha explicat Talarn al final de la sessió ordinària. Les crítiques de Larrosa s'han fet fonedisses. 

L'informe de Ramon Tremosa versava sobre la importància dels aeroports regionals com a complement dels grans centres aeroportuaris, i assenyalava que el Lleida-Alguaire havia d’optar a convertir-se "en una infraestructura de mercaderies de rellevància a Catalunya". L'estudi també recordava les dificultats que tindria la terminal per arrencar el vol davant el context econòmic d'aquella època.

L'economista també assenyalava que l'aeroport podia jugar un paper molt important en la dinamització del sector agroalimentari, industrial i turístic de Catalunya ja que el tràfic aeri de mercaderies al país encara no estava desenvolupat.