Bombers

Inicien els tràmits per expulsar més de 300 Bombers Voluntaris

El Parc de Bombers d'Esterri d'Àneu es quedaria amb tan sols 10 efectius, dels 26 que hi ha en actiu

per Redacció, 18 de març de 2021 a les 17:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat de Catalunya ha engegat els tràmits per prescindir de més de 300 bombers voluntaris. La mesura arriba a aquells que no s'han descarregat l'aplicació mòbil on han de registrar la seva activitat. En aquesta aplicació hi han de registrar les hores de disponibilitat que exigeix el cos, concretament 131 hores.

El Parc de Bombers d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, és un dels centres que quedaria més afectat. Pere Ticó, alcalde del municipi i Bomber Voluntari, assegura que el parc queda gairebé inoperatiu, perquè 16 bombers voluntaris han rebut la carta de revocació. El parc es quedaria amb tan sols 10 efectius.


Ticó considera que és una mesura desproporcionada i en qüestiona que sigui legal tenir controlat a un bomber. D'altra banda, el sotsinspector de Bombers, Agustí Gatell, afirma que la mesura és irrevocable i que els bombers que no compleixin les hores, seran apartats del cos.

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya estudia emprendre accions legals contra les mesures del cos i posa en dubte la legitimitat del Consell de Bombers Voluntaris on es va acordar la decisió. A tot el país hi ha més de 1.500 bombers voluntaris i més de 300 han rebut la seva revocació. 

 

Participació