El PSC vol que la Paeria pagui la despesa d'un acte electoral i el govern de Pueyo s'hi nega

L'executiu lleidatà insta el partit a fer-se càrrec de les factures derivades d'actes propis

Pedero Sánchez, en un acte electoral el passat febrer
Pedero Sánchez, en un acte electoral el passat febrer | ND
19 de març del 2021
Actualitzat a les 12:09h
Una factura de 465 euros enfronta el govern de la Paeria de Lleida i el PSC. Aquests diners corresponen a la col·locació d'unes tanques de seguretat ubicades a l'exterior del Teatre de la Llotja en el context d'un acte electoral organitzat pel PSC el passat 6 de febrer. La presència al míting del president espanyol, Pedro Sánchez, va obligar a reforçar la seguretat de la zona amb unes tanques addicionals que, de moment, encara ningú no ha pagat.

Els socialistes, que asseguren desconèixer qui va contractar amb el proveïdor que va proporcionar les tanques, insten l'executiu lleidatà a fer-se càrrec d'aquesta despesa amb l'argument que és el consistori el que té la competència de seguretat pública i que la Llei 4/2003 fonamenta el sistema de seguretat pública a través dels principis de "cooperació, col·laboració i lleialtat institucional".

Aquesta reclamació topa, però, amb la negativa de la Paeria, que no està disposada a pagar una despesa que es deriva d'un acte electoral d'una formació política. En aquest sentit, segons fonts consultades per Nació Digital, l'equip de govern creu que aquesta factura ha de ser abonada pel PSC alhora que es recorda que la formació no va tenir cap atenció institucional envers l'alcalde Miquel Pueyo aprofitant l'estada del president Pedro Sánchez a la ciutat de Lleida.

Aquesta no és la primera vegada que els socialistes xoquen amb el govern de Lleida pel pagament de factures. El març de l'any passat, el líder del grup del PSC a la Paeria, Fèlix Larrosa, va demanar a l'executiu de Pueyo que abonés els diners derivats d'una despesa de telèfon que es va produir durant les vacances del regidor. En aquella ocasió, i després de la negativa reiterada del govern, els diners van ser pagats pel mateix Larrosa.