Nomenclàtor

Els ecologistes demanen a la Paeria que la plaça de l'Exèrcit es digui «de les Cigonyes»

L'entitat Ipcena diu que el nom proposat representa "un missatge de pau i de sensibilització del patrimoni ambiental"

per Redacció, 16 de març de 2021 a les 11:51 |
Imatge de la Plaça de l’Exèrcit | Ipcena
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ipcena ha demanat a l'Ajuntament de Lleida que la plaça de l'Exèrcit passi a anomenar-se plaça de les Cigonyes.

L'entitat ecologista considera que l'actual denominació està associada "al militarisme, conflictes bèl·lics i guerres", mentre que la que proposen representa "un missatge de pau i de sensibilització del patrimoni ambiental" i "un símbol de convivència de la natura amb la societat" i, a la vegada, suposaria un "homenatge" a les nombroses poblacions d'aquests ocells presents a la ciutat i a la plana de Lleida, assenyalen des d'Ipcena. Els ecologistes han fet arribar la proposta a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, així com als portaveus dels diferents grups municipals i al regidor no adscrit.


Així mateix, des d'Ipcena plantegen que la capital del Segrià sigui proclamada com a 'ciutat amiga' de les cigonyes i instal·lar una escultura per simbolitzar "aquest lligam d'amistat de la ciutat amb les cigonyes". Els ecologistes també insta la Paeria a continuar instal·lant a l'entorn del Turó de Gardeny noves plataformes de biodiversitat amb caixes niu per a aquests ocells.

 

Participació