L'Audiència Nacional dicta un any i quatre mesos més de condemna a Hasél per no pagar les multes

El tribunal imposa una nova pena de presó al cantant per l'impagament de 30.000 euros

Pablo Hasél, el dia de la seva detenció a l'UdL
Pablo Hasél, el dia de la seva detenció a l'UdL | ACN
NacióDigital
12 de març del 2021
Actualitzat a les 11:06h
L'Audiència Nacional condemna al raper Pablo Hasél a un any i quatre mesos més de presó per l'impagament d'una multa de 29.340 euros, tal com ha avançat l'agència EFE i han publicat diversos mitjans. Aquesta pena forma part de la sentència de nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injuries a la corona que el manté a presó des del passat 16 de febrer.

El pagament de la pena de gairebé trenta mil euros hauria evitat la nova condemna d'un any i quatre mesos, que s'afegeix a l'anterior de nou mesos i sumen un total de dos anys i un mes de presó pel cantant. L'Audiència ha declarat a Hasél com a insolvent després de l'impagament i no poder embargar-li els béns per fer front a la multa que se li requereix.

La resolució que condemna Hasél establia que en cas d'impagament de la multa d'uns 5.040 euros per enaltiment del terrorisme hauria de complir 84 dies més de privació de llibertat; per la multa de 10.800 per injúries a la corona sis mesos més i per la multa de 13.500 euros per injúries contra institucions de l'Estat set mesos i quinze dies.

La nova condemna de presó encara no és ferma. A través d'un comunicat el grup de suport de Hasél ha explicat que "els advocats estan treballant per tombar aquest despropòsit" i emplacen a "seguir lluitant als carrers per exercir la pressió suficient que l'alliberi".

Un llarg historial amb la justícia

Hasél acumula diverses condemnes i multes, la majoria sense resoldre. La primera condemna ferma es va dictar el 2014 després que l'Audiència Nacional el sentenciés a 2 anys de presó per enaltiment del terrorisme d'ETA i els GRAPO en les lletres de les seves cançons. La pena no es va complir perquè no superava els dos anys de presó ni Hasél comptava amb antecedents penals.

La segona condemna es remunta el 2018 quan l'Audiència Nacional el va condemnar per enaltiment del terrorisme i injuries a la corona i als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat a través d'unes piulades a Twitter. Finalment el Tribunal Suprem va rebaixar la pena a nou mesos, motiu que el va portar a presó.

Tanmateix, Hasél té pendent una condemna no resolta de sis mesos i 12.150 euros de multa per agredir a un periodista de TV3 en roda de premsa. Per últim, l'Audiència de Lleida va sentenciar el febrer passat a dos anys i mig de presó al cantant per amenaçar un testimoni en un judici, aquesta darrera pena tampoc és ferma i resta a l'espera de la decisió del jutjat de Lleida,i posteriorment encara es podrà recórrer al Tribunal Suprem.