Animac tanca la 25a edició amb prop de 64.000 espectadors

Els premis del públic són per "Deszcz (Rain)" en Curts, "Good Night Mr. Ted" en Futur Talent i "Agapito" en Petit Animac

Imatge de moments abans d'una projecció
Imatge de moments abans d'una projecció | ACN
Redacció
11 de març del 2021
Actualitzat a les 11:45h
Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, tanca la 25a edició amb prop de 64.000 espectadors i amb un programa híbrid que ha comptat amb actes presencials a Lleida del 26 al 28 de febrer i en línia del 25 de febrer al 7 de març, així com també sessions a Filmin, conferències i tallers a través de la web www.animac.cat i trobades amb els autors a les xarxes socials del certamen.

Els premis del públic d'aquesta edició han estat per a "Deszcz (Rain)" (Polònia, 2019), del director Piotr Milczarek, en la categoria de Curts; "Good Night Mr. Ted" (Espanya, 2020), de Nicolás Solé, ha estat el curtmetratge més votat en la de Futur Talent; i "Agapito" (Espanya, 2020) de Rafael Vidal i Julián Gómez, en la de Petit Animac.

La directora d'Animac, Carolina López, diu que, "més enllà dels números", està satisfeta per "l'esforç de tots els que han fet possible Animac en un any complicat”. De la 25a edició, destaca les pel·lícules de gran qualitat d'arreu del món que n'han format part, la participació dels artistes i la presentació en línia de projectes a Incubator, que es consagra com una secció important del certamen. Tot i això, espera "poder recuperar l'insubstituïble i preuat pols presencial d'altres anys, però sense oblidar aquest nou format d'Animac en línia, en vista dels resultats tan positius”.

López ha assegurat que el públic ha respost, malgrat haver trobat a faltar l'ambient habitual del festival presencial. Finalment, ha conclòs: "Ha estat un any en què potser més que mai calia celebrar alguna cosa bona, i els 25 anys d'un festival que porta cultura a Lleida i la projecta al món, sense dubte, ho era".

Per la seva banda, el regidor de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, ha valorat positivament aquesta edició d'Animac, la qual, ha dit, "es presentava com un repte molt complex" i ha aconseguit "superar amb una nota altíssima aquest aniversari".