Eleccions agraries

Unió de Pagesos es presenta als comicis agraris defensant preus justos i rendes dignes

El sindicat vol continuar tenint representació com a interlocutor a tots els àmbits on es dona veu al sector

per Redacció, 10 de març de 2021 a les 08:36 |
Unió de Pagesos reclama assolir uns preus "justos" i una renda "digna" per a la pagesia, en el seu programa amb què es presenta a eleccions agràries del 25 i 26 de març sota el lema "Amb Unió hi guanyes tu".

Per aconseguir-ho, reivindica una regulació de les llotges i els mercats en origen i establir un nou mecanisme públic d'informació comercial. El sindicat també continuarà treballant perquè la Llei de la cadena alimentària defineixi quina és la posició de domini per a la gran distribució, i que sancioni la revenda a pèrdues. D'altra banda, Unió de Pagesos reivindica les organitzacions de productors i les circumscripcions econòmiques catalanes com a figures que poden ajudar a organitzar la pagesia dins el mercat.


El sindicat també demana la creació d'un instrument d'estabilització d'ingressos finançat per la Unió Europea per ajudar en la millora dels preus en origen, i mentre no s'assoleixi, reclama la millora de les actuals línies d'assegurança i també proposa una assegurança autonòmica catalana.

 

Participació