Alerta a Seròs per un brot de la variant britànica del Covid; l'ajuntament demana confinament

La conselleria d'Educació nega que el brot s'hagi iniciat a l'escola del municipi

Redacció
10 de març del 2021
Actualitzat a les 11:46h
L’Ajuntament de Seròs, al Segrià, ha demanat als veïns que s’autoconfinin després d'un brot de la variant britànica del Covid-19.

L’alcalde, Josep Antoni Romia, assegura que els contagis es van produir a l'escola i que han passat als adults. La gravetat de la situació ha obligat l'ajuntament també ha decidit tancar els equipaments municipals per controlar l’expansió del virus. En els últims set dies s'han detectat 51 casos i el risc de rebrot de 9.578 punts, el més alt de Catalunya.

El Departament d'Educació ha sortit al pas per desmentir les afirmacions de l'alcalde en relació a l'origen del focus. En aquest sentit, la conselleria nega que els contagis s'hagin iniciat al centre escolar i recorda que així ho indiquen les dades del Govern.

Les mesures s’estendran fins que “la taxa de contagi i la velocitat de propagació de la malaltia baixin”. Des del consistori s’ha fet una crida a reduir la interacció social, a sortir només per l’imprescindible i a utilitzar la mascareta i respectar la distància social, a banda de complir el confinament domiciliari.