Arxius comarcals

El Govern finançarà les seus dels arxius comarcals de les Garrigues i de l'Alta Ribagorça

Les obres a l'equipament de les Borges Blanques començaran aquest divendres i les del Pont de Suert s'estan licitant

per Redacció, 9 de març de 2021 a les 20:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha aprovat autoritzar el Departament de Cultura perquè faci aportacions al finançament de la construcció i equipament de les noves seus del arxius comarcals de les Garrigues i de l'Alta Ribagorça.

En el cas de l'equipament situat a les Borges Blanques, on les obres començaran aquest divendres, serà de 2.416.968 euros, quantitat corresponent als compromisos establerts entre el 2019 i el 2022. Mentre, al del Pont de Suert, on els treballs estan en fase de licitació, la xifra ascendeix a 1.096.624 euros pel mateix període. Aquests dues instal·lacions són les úniques que falten per culminar la xarxa d'arxius comarcals de Catalunya i les aportacions es materialitzaran a través de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC).


Les aportacions han estat autoritzades a proposta del vicepresident amb funcions de president i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès. D'aquesta manera, es podrà fer front als compromisos derivats de sengles convenis de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de les Borges Blanques i del Pont de Suert, respectivament.

 

Participació