Així quedaria la Paeria amb els resultats del 14-F

L'abstenció de vots genera més incertesa sobre la tendència del vot lleidatà

Redacció
09 de març del 2021
Actualitzat a les 9:29h
La Paeria amb un sobre electoral
La Paeria amb un sobre electoral | Sergi Queralt
La Paeria de Lleida sembla que ha superat la primera crisi interna de govern, després de la destitució del regidor Sergio González. Amb això i els resultats del passat 14-F, ens podem fer una idea del futur que els hi espera als grups municipals lleidatans.

La gran incògnita si mirem els vots del 14-F és l'abstenció que hi va haver, que són 10 punts més que a les locals del 2019, d'on va sorgir l'alcaldia de Miquel Pueyo, amb Junts i Comuns com a socis de govern. Però, ERC va aconseguir aquest lideratge per un marge de 81 vots respecte al PSC. Si mirem els resultats parlamentaris de les darreres eleccions, aquesta diferència s'ampliaria fins al mig miler de vots de diferència entre republicans i socialistes, per tant, refermarien el seu lideratge a Lleida. També faltarien per ubicar els vots del PDECAT.

Si mirem els vots que van aconseguir a les eleccions catalanes, la Paeria quedaria amb 7 regidors d'ERC, 7 de Junts, 6 del PSC, 2 de la CUP, 1 del PP, 1 de Ciutadans i 3 de VOX. Amb aquests resultats els partits independentistes aconseguirien la majoria amb 16 regidors dels 27 totals, ara mateix en sumen 12 (eleccions 2019). Els grans perjudicats serien els Comuns, que ara mateix formen part del govern i no aconseguirien ni un regidor.

La diferència s'aconseguirà amb aquests més de 10 mil votants que es van abstenir el 14-F i que podrien decantar la majoria al consistori lleidatà, inclús modificant el color del guanyador.