8-M

Lleida surt al carrer per reivindicar el Dia Internacional de la Dona

La Coordinadora 8M i Marea Lila tornen a organitzar mobilitzacions per separat a la capital del Segrià

per Redacció , 8 de març de 2021 a les 21:12 |
Crema de cartrons davant la subdelegació del govern espanyol de Lleida al final de la manifestació del 8-M | Laura Cortés/ACN
Els carrers de Lleida s'han tornat a tenyir de color lila amb motiu del 8-M, tot i la Covid-19. La mobilització ciutadana ha estat inferior a la registrada anys anteriors, amb poc més d'un miler de persones i s'han tornat a organitzar dos actes per separat, un per la Coordinadora 8M i l'altre per Marea Lila.

El primer ha estat el més multitudinari, amb una manifestació que ha sortit a les 18h de la plaça Víctor Siurana per reivindicar un 8-M feminista, combatiu i anticapitalista, sota el lema 'El masclisme no ens atura, la Covid-19 tampoc'. La marxa ha acabat davant la subdelegació del govern espanyol, on s'ha llegit un manifest i s'ha fet una foguera amb caixes de cartró que s'han cremat amb el foc. També han cremat una banderola de Vox.


La manifestació ha recorregut diversos carrers de Lleida i durant el trajecte ha fet diverses parades. Al Bisbat de Lleida s'han llençat penja robes per denunciar els avortaments il·legals, davant del Departament de Salut han reclamat l'avortament lliure i gratuït amb crits i pintades a la façana i, finalment, davant la Guàrdia Urbana han cridat 'la policia tortura i assassina'. Durant el recorregut també han cantat 'Mort al capital, a l'església i a l'Estat' i 'Els carrers seran feministes', entre d'altres.

La marxa ha acabat davant la subdelegació del govern espanyol, on han apilat caixes de cartró on es podien llegir paraules com Patriarcat, Cas Aula, Llei d'Estrangeria o Precarietat Laboral i els hi ha calat foc. També han cremat una banderola de Vox que ha arrencat els aplaudiments de les assistents. Finalment, s'ha llegit el manifest unitari.


Per la seva banda, la Marea Lila ha organitzat una concentració a la plaça Sant Joan de Lleida a les 19h sota el lema 'Juntes, diverses i rebels som imparables'. També han llegit un manifest i han penjat cartells a les escales de la plaça on es podia llegir 'Els abusos sexuals no s'obliden, que algú ens expliqui perquè prescriuen', 'Es castiga sempre la víctima, no l'agressor', 'No callarem' o 'Fora abusadors de les escoles'.

La manifestació ha aplegat un miler de persones segons les organitzadores i la concentració unes 150. Tots dos actes han transcorregut sense incidents.

 

Participació