El govern de Lleida podria segellar la seva continuïtat en una cimera la setmana vinent

Junts i Comú mostren voluntat de desescalar la crispació interna i l'alcalde Pueyo encarrila la viabilitat de l'executiu

Postius, Talamonte i Pueyo
Postius, Talamonte i Pueyo | ACN
05 de març del 2021
Actualitzat a les 15:32h
El govern d'entesa de la ciutat de Lleida continuarà. Tot i les esgarrinxades provocades per la mala relació entre Junts per Catalunya i el Comú de Lleida, les tres formacions de l'executiu de Miquel Pueyo estan arribant a la conclusió que no es poden permetre el luxe de trencar un govern dos anys després que s'impulsés amb l'etiqueta de la renovació política a la ciutat.

El Paer en cap s'ha reunit aquesta setmana amb comuns i convergents per valorar les discrepàncies i trobar solucions que permetin seguir endavant, una voluntat que ha estat ben rebuda, segons expliquen fonts de la negociació a Nació Digital, per les formacions, que s'han compromès a rebaixar el to i a buscar punts d'acord. En aquest context, la setmana vinent es farà una trobada en la qual s'haurà de segellar la continuïtat de l'executiu lleidatà.

Pueyo va reclamar la setmana passada "responsabilitat i rigor al servei de les necessitats dels lleidatans i no de les manies que podem tenir els partits" després del foc creuat entre el Comú i Junts pel cas dels contractes irregulars. L'alcalde fins i tot va apuntar altres dues possibilitats que passarien per un govern en solitari d'ERC "amb voluntat de mà estesa i de consens" o bé que la resta de grups municipals promoguin una moció de censura "si estan en condicions de plantejar-la".