L’Audiència reobre el cas d'Enric Sirvent per l'1-O

La Sala creu que hi ha marge per investigar i ordena al jutge que segueixi fent diligències

Imatge dels policies investigats
Imatge dels policies investigats | ACN
05 de març del 2021
Actualitzat a les 10:24h
L’Audiència Provincial de Lleida ha admès el recurs d’apel·lació presentat per l’advocada del ferit més greu l’1-O a Lleida, Enric Sirvent, després que el jutjat d’instrucció 4 arxivés el cas en què s’investigaven sis agents de la Policia Nacional per lesions i contra la integritat física i moral. La Sala creu que encara hi ha camp per córrer en les investigacions, de manera que considera que s’han de fer diferents diligències, per la qual cosa ordena al jutge d’instrucció que continuï amb el cas.

L'advocada de la família de Sirvent, mort per Covid l'any passat, va presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Lleida contra l'arxivament del cas per part del jutjat d'instrucció 4 en què s'investigaven sis policies espanyols per lesions i contra la integritat física i moral.

En el recurs, la lletrada al·legava que la decisió del jutge d'instrucció havia estat "prematura" perquè hi havia diligències sol·licitades des de fa un any pendents de practicar. A més, Anna Llauradó considerava que l'arxivament suposava una vulneració dels drets fonamentals i que deixava "impune" un fet en què hi ha "prou indicis" que apunten que es va actuar amb violència contra un ciutadà que s'expressava pacíficament.