Sostenibilitat

Les Borges Blanques acaba les obres del primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics

L'estació de recàrrega resta pendent dels darrers tràmits administratius per poder-lo inaugurar oficialment.

per Redacció , 4 de març de 2021 a les 21:00 |
L'estació de recàrrega de vehicles de Les Borges Blanques | Ajuntament de Les Borges Blanques
Les Borges Blanques ja té a punt la seva estació de recàrrega de vehicles elèctrics al Passeig del Terrall després que aquesta setmana hagin acabat les obres, tot i que el punt de subministrament, a càrrec d'una empresa especialitzada, encara no s'ha posat en funcionament i resta pendent dels darrers tràmits administratius per poder-lo inaugurar oficialment.

L'estació de recàrrega de vehicles elèctrics de les Borges està situada a l'entorn del Parc del Terrall, concretament davant de les arcades històriques que hi ha ubicades al Passeig del Terrall, davant de la Placeta del Terrall. Es tracta d'un punt de càrrega ràpida, amb una potència de 55,4 kW, que garantirà el subministrament de dos vehicles de forma simultània al 80% de la seva capacitat, amb un temps de recàrrega d'entre 30 i 40 minuts.


Aquest punt de subministrament per a vehicles elèctrics serà un servei més que ofereix les Borges per a totes aquelles persones que han fet el canvi cap als vehicles més sostenibles, o estiguin pensant a fer-lo aviat. En aquest sentit, la primera tinent alcalde de les Borges, Núria Palau, s'ha mostrat satisfeta que el consistori hagi contribuït a disminuir la petjada de carboni al municipi, i ha explicat que el futur del municipi passa per "de mica en mica, anar sumant accions en favor d'unes Borges Blanques més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient". 

Ara, resten els darrers tràmits administratius per poder-se inaugurar oficialment, que serviran per definir les tarifes i la forma de pagament del servei. En aquest sentit, i una vegada l'equip municipal hagi rebut la formació pertinent per part de l'empresa, decidirà si s'opta per emetre una targeta de càrrega que també sigui vàlida per a totes les estacions catalanes adherides a l'acord, o bé si es decanta per gestionar les recàrregues a través d'una app mòbil que, entre altres coses, també permetrà consultar la disponibilitat de l'estació a temps real.

 

Participació