Aeroport

La formació de pilots provoca un rècord de 150 operacions diàries a Alguaire durant el febrer

L'activitat industrial i les escoles de vol minimitzen la davallada d'activitat provocada per la pandèmia

per Redacció , 4 de març de 2021 a les 09:37 |
La zona d'estacionament d'aeronaus de l'Aeroport de Lleida | ACN
L'Aeroport de Lleida-Alguaire ha registrat durant el febrer més de 4.200 operacions, un xifra rècord que suposa una mitjana d'unes 150 diàries. Bona part estan relacionades amb l'activitat de l'escola lituana de formació BAA Training, la qual ha portat recentment dos grups d'estudiants turcs que s'estan formant a l'aeoport com a futurs pilots.

També cal sumar-hi l'enllaç regular Lleida-Palma d'Air Nostrum, així com les operacions d'algun xàrter i l'arribada o enlairament d'aeronaus vinculades a l'activitat industrial de Lleida-Alguaire. en una entrevista a l'ACN, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, diu que si es manté aquesta tendència durant el 2021 es podria superar el rècord anual de 29.824 operacions del 2019.


La situació provocada per la Covid-19 també ha comportat una caiguda de l'activitat a Lleida-Alguaire però "una mica menor" a altres aeroports més centrats en el transport de passatgers. En aquest sentit, l'aposta dels darrers anys d'Aeroports de Catalunya per potenciar l'activitat industrial i aeronàutica a l'aeroport lleidatà l'han permès recuperar-se "més ràpid" i també ha anticipat inversions ja previstes en aquest àmbit de negoci industrial com ara l'ampliació de la plataforma d'estacionament d'aeronaus, assenyala Isidre Gavín.

La pandèmia ha portat moltes companyies a deixar a terra molts dels seus avions, un fet que ha beneficiat l'activitat industrial a Lleida-Alguaire. L'aeroport ha arribat a tenir fins a 14 aeronaus amb la qual cosa l'espai d'estacionament disponible va arribar al límit. Amb els treus nous tres àmbits que s'han asfaltat, guanya 45.000 metres quadrats de plataforma per estacionar avions que permetran encabir entre 15 i 30 aeronaus més, en funció de la mida i la tipologia d'aquestes, detalla el secretari d'Infraestructures i Mobilitat durant l'entrevista amb l'ACN. A més, cal afegir-hi la plataforma enllestida al novembre que donarà servei als nous hangars, als aparcaments d'aeronaus petites per a formació i al nou espai per al subministrament d'aeronaus.


Tot i això, durant el 2020 l'aeroport també va registrar una caiguda de passatgers i d'operacions, del 60% i del 43%, respectivament, respecte a l'any anterior. Les operacions, però, van començar a recuperar-se a partir de l'estiu i, durant aquest febrer, ha superat les 4.200. Aquest xifra rècord es deu, sobretot, a la represa i a increment de l'activitat de l'escola lituana de formació de pilots BAA Training, que ha portat recentment dos grups d'alumnes turcs. Gavín ha explicat que està prevista la construcció d'un edifici per ubicar el creixement dels espais que necessita aquesta escola de formació.

 

Participació