1
Coronavirus

La vacunació allibera de Covid-19 les residències de gent gran a Ponent

Només dues residències de Lleida tenen brots de coronavirus

per Redacció , 3 de març de 2021 a les 18:50 |
Campanya de vacunació a Catalunya | Martí Albesa
Les dades d'ingressos i de positius per Covid-19 a Lleida són cada cop més esperançadores. La situació a Ponent és estable, sobretot en els hospitals, pel que fa al nombre d'ingressos a planta i a l'UCI. Avui en són 11 menys que ahir. Però l'efecte més gran el trobem a les residències de gent gran, on tan sols s'han notificat 3 positius dels 610 totals de la zona.

Només dues residències de Lleida tenen encara brots de coronavirus


Les mesures de protecció i la vacunació, de la gent gran i els treballadors, de les residències ens ofereixen aquestes dades a Lleida, Al Segrià el 96% dels residents ja ha rebut la segona dosi de la vacuna. A les altres demarcacions de Ponent les dades també són molt elevades, a la Noguera el 90%, a la Segarra el 99%, a l'Urgell el 97%, al Pla d'Urgell el 100% i a les Garrigues el 80%. 

En dades generals a Lleida, les persones ingressades amb Covid-19 als hospitals públics i privats de la Regió Sanitària Lleida ha baixat a 141 aquest dimecres, 11 menys que dimarts. En canvi, segons dades del Departament de Salut, es manté el nombre de casos crítics, ja que les UCI segueixen amb 17 persones ingressades, les mateixes que el dia anterior.


Per centres hospitalaris, a l'Arnau de Vilanova hi ha 61 pacients amb covid-19, dels quals 50 a planta i 11 a l'UCI; al Santa Maria n'hi ha 15, 11 a planta i 4 a l'UCI i als centres privats hi ha 60 hospitalitzats, 58 a planta i 2 a l'UCI. Per últim, a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 5 hospitalitzats amb coronavirus.

 

Participació