L'Aplec del Caragol, ajornat

La Fecoll veu inviable una festa al maig i la proposa per al setembre si la situació sanitària ho permet

Imatge d'uns penyistes
Imatge d'uns penyistes | ACN
Redacció
03 de març del 2021
Actualitzat a les 10:20h
La situació de crisi sanitària per la Covid-19 ha portat a cancel·lar l'Aplec del Caragol, que s'havia de fer al maig. La Federació de Colles de l'Aplec (Fecoll) ha pres aquesta decisió partint de la base que la festa es basa en la germanor entre persones i grups diversos i també en què s'hi interrelacionen milers de ciutadans i visitants que hi assisteixen cada any. La festa es proposa ara al setembre "si la situació sanitària n'és favorable". En aquest cas, seria el primer cap de setmana; del 3 al 5 de setembre.

Des de la Fecoll es constata que no es pot fer una festa com l'Aplec quan es limiten les trobades socials. La tradicional festa ja es va haver de suspendre l'any passat en dues ocasions; al mes de maig, els alts nivells de contagis van obligar a ajornar la celebració, que aleshores es va calendaritzar a l'octubre. No obstant, els rigors de la pandèmia van fer inviable la celebració de l'Aplec a la tardor. 

La Federació de Colles ha reconegut que tot i que iniciaven el 2021 amb l'esperança d'aconseguir la immunitat de grup amb les vacunes, el procés de vacunació és "lent" i no poden "posar en risc" la salut de les persones, en una festa "basada en la germanor de les colles, la interrelació de milers de ciutadans i l'acollida dels nombrosos visitants vinguts d'arreu".