El Museu de Lleida ultima els preparatius per entregar tot l'art de la Franja a l'Aragó

El 5 i el 10 de març son els dies de trasllat de les peces

Un camió a les portes del Museu de Lleida
Un camió a les portes del Museu de Lleida | Museu de Lleida
Redacció
03 de març del 2021
Actualitzat a les 15:40h
El Museu de Lleida treballa per lliurar les 83 obres que formen part del litigi de l’Art de la Franja i que encara no s’han entregat a Barbastre.

A les xarxes socials del museu s'ha publicat una imatge en la qual s'hi veu un camió carregant algunes de les peces i un missatge en relació a les tasques de preparació que s'estan fent. Tot i això, des de l'equipament lleidatà asseguren que no tenen encara resposta del jutjat de Barbastre. El Consorci del Museu de Lleida va fixar un calendari d'entrega, els dies 5 i 10 de març. Tot i això, malgrat expressar la seva disposició amb l’ordre de l’execució provisional, demanava al jutjat aragonès que abans d’aquest divendres quedessin resoltes les peticions d’aclariments o complements de l’auto de l’11 de febrer i també les al·legacions presentades per les parts demandades, ja que si els hi acabessin donant la raó “resultaria impossible o d’extrema dificultat restaurar la situació anterior a l’execució provisional i podria arribar a produir-se el contrasentit d’haver traslladat uns béns que després s’estimaria no havien d’haver estat traslladats”.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha dit que el lliurament dels 111 béns de la Franja del Museu de Lleida al de Barbastre es fa contra voluntat, amb "indignació i un disgust profund".

El Consorci ho està fent, ha afegit, perquè no hi ha una altra alternativa davant les "amenaces penals i econòmiques" que ja s'han pogut veure en l'altre litigi recent sobre l'art de Sixena. La consellera ha qualificat de "política" la justícia que ha sentenciat a lliurar l'art i s'ha resignat a esperar en un futur si els donen la raó a tots els recursos presentats.