Reobertura amb limitacions dels comerços per acabar la campanya de rebaixes

Des d'aquest dilluns, els centres comercials i les botigues grans poden reobrir entre setmana

Redacció
02 de març del 2021
Des d'aquest dilluns, els centres comercials i les botigues grans poden reobrir entre setmana, amb reducció de l’espai comercial a 400 m2 i amb el 30% d’aforament dins dels establiments. Els caps de setmana,però, igual que el petit comerç no essencial, han de romandre tancats.

Maria Rosa Eritja, presidenta de la FECOM, va considerar positiva la decisió del govern d’autoritzar, en principi fins al 8 de març, l’obertura entre setmana de les botigues grans. Eritja va dir que “ens agradaria que els sectors no essencials poguessim obrir durant tota la setmana sense restriccions”.

A més, el president de PIMEComerç Lleida, Manel Llaràs, va celebrar l’obertura i va afirmar que “era necessari que tots els formats comercials poguessin pujar les persianes perquè tots patim les conseqüències de la pandèmia”. També va denunciar que no es té en compte les particularitats del territori, ja que “les decisions de govern que es prenen a Barcelona són globals i perjudiquen les comarques de Lleida, ja que no tenen en compte el territori i les seves característiques específiques”.

Llaràs va afegir que “no es poden comparar les grans ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb les petites poblacions de la demarcació lledatana; no es pot aplicar la mateixa normativa per a tothom, cal tenir en compte la visió de cada territori”.

En un altre sentit, Llaràs es mostrar sorprés perquè “encara no comprenc perquè es fan tancar els sectors no essencials els caps de setmana; això ha provocat que la campanya de les rebaixes d’hivern d’enguany sigui la pitjor de la història”. Va lamentar el fracàs parcial de la campanya de rebaixes als comerços.

A més, va afegir que “després d’una temporada de Nadal més positiva del que s’esperava el sector, les restriccions vigents per contenir el Covid-19 han fet caure la facturació del sector del comerç, que no ha solucionat el pas del confinament municipal al comarcal”. “El govern es va carregar el primer cap de setmana de rebaixes i la resta de temps no ha deixat de ser una angoixa per als comerciants”, va concloure Llaràs.

Eritja va manifestar que han fet tot el que han pogut durant aquest temps i es va lamentar per la situació que està vivint el sector. També va reclamar les ajudes a l'Estat pels comerciants que viuen d'economies particulars dels seus negocis.

Finalment, el president de l’Eix Comercial, Llorenç González, va apuntar a les restriccions per la Covid-19 del baix rendiment dels comerços durant les rebaixes. No obstant això, va apuntar que “quan encara queda una setmana per a la finalització de l’època de les rebaixes oficials, els comerciants que regenten botigues de roba i de parament de la llar de l’Eix són els que han sortit més beneficiats, atès que la gent ha decidit renovar l’armari i, en estar més temps a casa, han adquirit més estris”, va concloure.