L’Aran es planteja tancar les escoles per l’augment dels brots de Covid

El Conselh Generau emplaça a la Generalitat a controlar més la mobilitat cada dia de la setmana

Redacció
02 de març del 2021
Actualitzat a les 9:30h
El Conselh Generau confiava que el divendres 26 el Govern anunciaria mesures concretes per a la Val d’Aran, en tractar-se de la zona amb la incidència més alta de Covid-19 a Catalunya.

Això no va passar i la síndica d’Aran, Maria Vergés, va reiterar, aquest dilluns, al Govern la petició de més controls de mobilitat a les entrades i sortides de l’Aran. Per Vergés és “insuficient” que es facin només en caps de setmana i ha demanat que s’intensifiquin.

De la mateixa manera que la setmana passada demanava un “pla B” en matèria de Salut, aquest dilluns ho va fet per a Educació. Vergés, vol conèixer si el Govern contempla alguna mesura per a les escoles araneses i va apuntar a la possibilitat d’haver de tancar els centres. Així i tot, Vergés ha recordat que el Conselh Generau no té competències en Interior ni en Educació i ha de ser el Govern de la Generalitat qui prengui alguna mesura en aquests dos àmbits.

La síndica va reiterar la petició de més vacunes per a l’Aran i va demanar “millorar i agilitzar” els tràmits per poder vacunar el professorat. En matèria de Salut també va demanar poder fer una segona prova PCR als positius de Covid-19 un cop han passat els deu dies de confinament, recollint d’aquesta manera la petició de Convergència Aranesa.

En les últimes 24 hores s’ha dut a terme un nou ingrés a la planta Covid-19 de l’Espitau Val d’Aran, on actualment hi ha 7 persones ingressades pel virus.