Temporers

La Paeria confia que el nou equipament per a temporers acabi amb la polèmica de cada estiu

L'alcalde de Lleida es desplaça a Madrid per planificar la campanya de la fruita i abordar la situació dels sense papers

per Redacció , 2 de març de 2021 a les 09:03 |
Un policia ensenyant una mascareta a un grup d'immigrants | Àlvar Llobet
La Paeria confia que l'equipament comunitari projectat al barri de Pardinyes per cobrir emergències "estacionals i puntuals" com les derivades de la campanya de la fruita "acabi amb les imatges dels últims 20 anys de centenars de persones dormint de manera indigna i insalubre al carrer".

Ho ha dit la regidora de de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, que aquest dimarts es reuneix amb l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el director general de Migracions, Santiago Yerga, a Madrid, per planificar la campanya de la fruita d'aquest estiu i abordar de manera transversal la situació dels sense papers. Aposten per canviar la llei d'estrangeria per permetre la regularització de les persones en situació irregular administrativa.


Sall defensa l'equipament comunitari que es vol construir en un solar del barri de Pardinyes de Lleida perquè permetrà "garantir un lloc digne" a les persones sense sostre, tant les temporeres com aquelles que s'acullen al Pla Iglú. Considera que "moltes vegades la no intervenció és la que genera una situació de degradació" i amb aquest equipament, diu, "acabaríem amb la situació d'obrir pavellons any rere any davant d'una problemàtica estructural".

La finalitat d'aquest equipament, afegeix, és cobrir emergències estacionals i puntuals. "L'important no és el col·lectiu sinó les eventualitats que pugui tenir la ciutat", no només temporers o pla Iglú, sinó també per donar resposta a una emergència eventual, com un incendi o un ensorrament, afegeix.


La regidora explica que es va escollir aquest solar perquè estava qualificat com a equipament comunitari, tenia disponibilitat immediata, té una mida suficient, està dins la ciutat i amb accés a serveis i perquè permetia la distribució equitativa dels equipaments comunitaris amb vessant social a tota la ciutat. Sall explica que la licitació del projecte urbanístic es farà en les pròximes setmanes i calcula la posada en marxa al març de 2022, abans de la campanya agrària de l'any que ve.

La campanya d'enguany, però, se seguirà atenent temporers sense sostre als pavellons de la Fira, tot i que amb millores respecte a anys anteriors, assegura Sall, com ara llits en comptes d'hamaques o menjars més adaptats a l'origen dels usuaris. A més, afegeix, enguany comptaran amb un responsable territorial de la Generalitat que ajudarà l'Ajuntament de Lleida en la coordinació de l'atenció als temporers i tenen previst, a més, tancar acords amb el gremi d'hostaleria per a aquelles persones que puguin assumir l'estada en un hotel.

 

Participació