Guissona és el poble de Catalunya amb més població estrangera

El Pallars Sobirà és la comarca amb menys immigració de la demarcació

Redacció
26 de febrer del 2021
Guissona és el municipi de Catalunya amb l'índex d'habitants estrangers més alt de Catalunya, amb el 52,25% de la població total. Així es pot comprovar gràcies a l’Institut d’Estadística de Catalunya. De fet, Guissona, situat a la comarca de la Segarra, és l'única població que més de la meitat dels seus habitants són d'origen migratori.

A la província de Lleida, el segon municipi amb més població immigrant és la Portella, al Segrià, amb un 40,8 per cent, mentre que la comarca té un 19,20% de població estrangera. Hi ha 16 comarques a tot Catalunya i Aran que superen la proporció mitjana de població estrangera. En destaquen la Segarra i l’Alt Empordà, on els residents amb nacionalitat estrangera són el 27,8% i el 24,7%, respectivament.

D'altra banda, la comarca lleidatana amb la població estrangera més baixa és el Pallars Sobirà (9,2%). Pel que fa a la resta de Catalunya les comarques amb els índexs de població estrangera més baixa són el Moianès (9,2%), l’Anoia (9,3%), el Vallès Oriental (9,4%) i el Berguedà (9,9%).