Tremp trasllada la difunta enterrada per error en un nínxol equivocat

El consistori trempolí assumirà les despeses de l’exhumació i el trasllat després d’arribar a un acord amb la família

Redacció
26 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:55h
L’Ajuntament de Tremp ha exhumat aquest dimecres la difunta que va enterrar per error, fa dos anys, en un nínxol equivocat al cementiri del nucli de Suterranya. Els fets es remunten a l'agost de 2019, quan la família de Roberto Navas, veí de Barcelona amb segona residència a Tremp, es va adonar que un dels tres nínxols de la seva propietat estava ocupat per la difunta.

Fonts del consistori van reconèixer llavors l’error, que es va atribuir a una “confusió” donada la proximitat entre els nínxols de les dos famílies. L’exhumació no s’ha pogut fer fins aquest mes de febrer perquè la llei no permet obrir un nínxol fins que no hagin passat dos anys de la data de l’enterrament.

Segons ha publicat el diari Segre i ha confirmat Pallars Digital de fonts de l’ajuntament, el consistori trempolí s’ha fet càrrec de les despeses de l’operació, després d’acordar-ho amb els propietaris del nínxol, que finalment no han portat el cas als jutjats, com van amenaçar l’estiu del 2019. “Hem vist que hi ha bona fe i no volem litigis amb el nostre poble”, ha explicat un membre de la família al mateix diari.