Tres empresaris lleidatans, entre les 200 fortunes més grans d'Espanya

Tot i la pandèmia mundial, els més rics segueixen amassant grans patrimonis

Redacció
25 de febrer del 2021
Actualitzat el 26 de febrer a les 9:27h
Pocs són els que poden entrar en les llistes dels més rics del món i encara menys entre les 200 fortunes més grans del planeta. Doncs 3 empresaris lleidatans han entrat dins d'aquesta llista publicada pel diari El Mundo.

Per trobar-nos al primer lleidatà de la llista hem de baixar fins a la posició número 40, allà trobem l'empresari de la construcció Josep Llorens Torra, natural de Sedó (Segarra) i propietari d'Epsa Group, la seva fortuna acumula 1.310 milions d'euros. 

Si seguim baixant posicions, a la posició 57 ens trobem amb la família Vall Esquerda del grup agroalimentari Vall Companys, que sumen un patrimoni de 850 milions. L'any 1956 els germans Josep Maria i Antoni Vall Companys van comprar la farinera La Meta, que molts anys després durant el mandat d'Àngel Ros, la Paeria va adquirir, i és, on avui en dia s'hi ha projectat la nova estació d'autobusos de Lleida.

El tercer lleidatà que trobem és la família Vall Pla, en la posició 196 de la llista, amb l’Harinera Vilafranquina com a part del seu patrimoni.

La llista l'encapçalen, Amancio Ortega (Inditex) amb 60.440 milions de patrimoni, el segueix Juan Roig (9.350 milions d'euros), president i màxim accionista de la cadena de supermercats Mercadona i tanca el podi Rafael del Pino, fundador de Ferrovial amb 8.000 milions de patrimoni.