Lleida acollirà el fòrum DATAGRI, per a la digitalització del sector agroalimentari

#DATAGRi2021 tindrà lloc el 25 i 26 de novembre i es desenvoluparà a La Llotja i en instal·lacions de la UdL i l'IRTA

Redacció
25 de febrer del 2021
Lleida acollirà el 25 i 26 de novembre el #DATAGRi2021, el fòrum de referència al sud d'Europa sobre impuls a la transformació digital en el sector agroalimentari. Així s'ha donat a conèixer en la reunió del comitè organitzador, en la qual s'ha aprovat per unanimitat la candidatura de la ciutat catalana, presentada de manera conjunta pel Departament d'Agricultura, la Diputació de Lleida, la Paeria, la Universitat de Lleida, l'IRTA, Eurecat i la FCAC.

Les sessions del 'Forum Day' es duran a terme a les instal·lacions del palau de congressos La Llotja, mentre que les sessions del 'Farming Day' es desenvoluparan principalment al Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la UdL i en camps i estacions experimentals de l'IRTA.

L'elecció enguany de Lleida com a capitat de la innovació tecnològica ha estat motivada per la seva vocació agroalimentària i, amb la celebració del congrés, es vol contribuir a impulsar el paper de la ciutat com a pol de coneixement i com a territori basat en un model d'economia verda, circular i digitalitzada.

També ha estat decisiva la implicació de totes les administracions territorials i locals que, conjuntament amb altres entitats del sector, s'han conjurat per aconseguir un congrés de referència, que servirà de plataforma per impulsar el treball conjunt d'empreses dels sectors agroalimentari i tecnològic.

Donada l'actual situació sanitària, la 4a edició del #DATAGRi combinarà les sessions amb presencialitat limitada i la retransmissió en línia. Durant la primera jornada del 'Forum Day', que tindrà lloc el 25 de novembre, es faran debats plenaris, ponències d'experts i s'exposaran casos d'èxit. L'endemà, en el marc del 'Farming Day', empreses i centres d'investigació mostraran als participants l'aplicació en un entorn real d'algunes de les solucions més innovadores en l'àmbit de la intel·ligència artificial, Bigdata o connexions via satèl·lit, entre altres.

La darrera edició de #DATAGRI va tenir una audiència global de més de 5 milions de persones, gairebé 1.800 persones inscrites en representació de 20 països i 80 ponents. Les entitats coorganitzadores dels congressos #DATAGRi són Cooperatives Agroalimentàries, la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG), la companyia tecnològica Hispatec Analytics i l'ETSIAM de la Universitat de Còrdova, juntament amb les administracions públiques i entitats de l'entorn de la ciutat amfitriona.