Energia renovable

Naturgy investigarà a Lleida l'ús d'hidrogen com a combustible per a trens

En el marc d'una estratègia per fomentar la mobilitat sostenible i apostar per energies renovables

per Redacció, 25 de febrer de 2021 a les 15:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Naturgy han signat un acord de col·laboració pel qual l'empresa energètica utilitzarà les instal·lacions ferroviàries d'FGC a Lleida per desenvolupar un projecte per investigar, en un futur, l'ús d'hidrogen com a combustible net per als trens no electrificats.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia de les dues companyies de fomentar la mobilitat sostenible i apostar per les energies renovables per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica. El projecte consisteix en la producció i emmagatzematge d'hidrogen d'origen renovable a Lleida i la seva utilització, com a combustible a uns futurs trens de la línia de la Pobla de Segur.


Naturgy lidera la iniciativa oferint la seva experiència en el desenvolupament de projectes energètics i innovadors i FGC aporta el seu coneixement en el transport ferroviari de viatgers i mercaderies així com l'assessorament tècnic generat per la pròpia activitat de la companyia.

L'acord s'emmarca en el projecte presentat per Naturgy als Ministeris de Transició Ecològica, d'Indústria, Comerç i Turisme; i de Ciència i Innovació del govern espanyol que preveu la construcció de 38 hidrogeneres a nivell estatal (de les quals quatre estarien situades a Catalunya) per donar subministrament d'hidrogen als entorns urbans i interurbans i potenciar així la mobilitat sostenible. En una segona fase, la infraestructura total a desenvolupar podria arribar a les 120 hidrogeneres a Espanya.

 

Participació