Paeria

El Comú apunta a Toni Postius en el cas dels contractes irregulars a Urbanisme

La formació insisteix a demanar responsabilitats a JxCat i lamenten que el primer tinent d'alcalde no hagi assumit cap responsabilitat

per Redacció, 25 de febrer de 2021 a les 11:40 |
Toni Postius, rere una porta de la Paeria | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Comú de Lleida, soci del govern d'entesa a la Paeria amb ERC i JxCat, insisteix que cal anar més enllà en l'assumpció de totes les responsabilitats polítiques al voltant de les contractacions d'Urbanisme i d'Esports.

Recorden que l'exregidor d'Esports, Sergio González, va apuntar a la comissió de la Transparència que el regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde, Toni Postius, era coneixedor de tot el que feia i dels contractes que el seu departament tramitava. Això justifica, segons el Comú que no s'ha de tancar aquest afer i que cal seguir treballant per "aportar-hi llum" i "exigir més responsabilitats polítiques".


També lamenten que Postius no hagi assumit cap responsabilitat i optés per apuntar a tècnics i altres departaments.

El Comú de Lleida vol seguir treballant en l'afer de les contractacions irregulars detectades a Urbanisme i Esports amb el nou informe encomanat a petició de tots els grups excepte JxCat, i fent públic l'informe que van elaborar les regidories de Participació i Lluita contra la Corrupció i de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional. Es tracta de dues demandes que el Comú ha fet des del primer moment i que la formació lamenta que s'hagin hagut d'esperar fins a la propera Comissió de la Transparència.


El Comú recorda que l'informe evidencia que des de la regidoria d'Urbanisme i des de la d'Esports s'han acumulat en una sola empresa durant 12 mesos contractes menors fins a sumar més de 120.000 euros, i constat que la part més quantiosa – 115.110,23 euros – era a càrrec de la Regidoria d'Urbanisme, mentre que només 6.025,80 euros eren d'Esports. La formació recorda que els càrrecs electes tenen la "responsabilitat de fiscalitzar to allò que signen" i, per tant, el regidor d'Urbanisme "és el responsable final" de tots els expedients que ha signat en la partida de manteniment d'edificis.

Per tot plegat, el Comú lamenta que, malgrat aquestes evidències, i malgrat el que va exposar González en la comissió de la Transparència, el regidor Postius no va assumir cap responsabilitat i "va optar per apuntar a tècnics i a altres departaments". A més a més, el Comú creu que s'haurien d'haver assumit "totes les responsabilitats polítiques" que es deriven de les irregularitats detectades en contractacions.


Finalment, el Comú aposta per dedicar més esforços a detectar males praxis en altres contractacions amb l'objectiu d'avançar en una millor governança. La formació assegura que està col·laborant en la posada en marxa de totes les mesures per garantir que aquestes pràctiques no es puguin repetir, entre les quals que l'Ajuntament de Lleida es doti amb la màxima brevetat d'un Codi Ètic i de conducta per a càrrecs electres i personal eventual.

 

Participació