coronavirus

La davallada d’ingressos per Covid-19 dona un respir als hospitals de Lleida

Les dades dels últims 30 dies milloren a Ponent, però es mantenen les xifres en els hospitals privats

per Josep Regany , Lleida, 25 de febrer de 2021 a les 17:15 |
Una infermera atenent un pacient a la UCI | CHV
Els hospitals públics de Lleida veuen com tenen menys persones ingressades, tot i tenir encara xifres bastant altes. Contrasta amb els llits ocupats per Covid-19 als centres privats, que es mantenen amb els ingressos semblants als de fa un mes.

En dades, els ingressats per Covid-19 avui a Ponent, s'enfilen fins als 149 i són 19 els pacients que es troben ingressats a l'UCI, mentre que ara fa un mes hi havia 206 persones ingressades per Covid-19 i 29 pacients a l'UCI. La Regió Sanitària de Lleida redueix en 57 les persones contagiades que requereixen ingrés hospitalari i, a més, hi ha 10 llits d'UCI lliures respecte al mes anterior.


Pel que fa a les xifres en els centres lleidatans, l'Hospital Arnau de Vilanova i l'Hospital Santa Maria són on veiem les diferències d'ingressos més grans. Al primer hi ha 21 ingressats menys que fa 1 mes i 8 pacients menys a l'UCI per Covid-19. Pel que fa al Santa Maria hi ha 12 persones ingressades, per les 45 del mes anterior.

Per contra, els centres privats es troben amb unes dades hospitalàries molt semblants a les de fa justament un mes. Ara mateix, tenen 70 pacients ingressats per Covid-19, quatre menys que fa un mes. I finalment, a l'Hotel Salut Nastasi són 6 les persones hospitalitzades, una més que fa trenta dies.


Immersos en la tercera onada de Covid-19, les dades de coronavirus a Lleida milloren respecte al mes passat. Pendents de què el govern de la Generalitat pugui anunciar si relaxarà les restriccions, com estan reclamant, per exemple, des del sector de la restauració.

 

Participació