La residència de Tremp continuarà intervinguda de manera indefinida

El Govern insisteix que al geriàtric s’hi van detectar “greus mancances” i continua analitzant les actes de la inspecció

Imatge del monòlit que hi ha instal·lat a l’exterior de la residència de Tremp
Imatge del monòlit que hi ha instal·lat a l’exterior de la residència de Tremp | Jordi Ubach
24 de febrer del 2021
La intervenció de la residència Fundació Fiella de Tremp es manté i s’allarga sense que hi hagi prevista una data de finalització. Així ho han confirmat a Pallars Digital fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que han afegit que la gestió del centre seguirà sine die en mans de l’actual gestor, Sant Joan de Déu-Terres de Lleida.

La conselleria ha concretat que actualment està analitzant totes les actes de la inspecció dels serveis socials i de la intervenció de la residència davant les “greus mancances” que assegura que s’hi van detectar. La intervenció del centre ja s’ha vist prorrogada en fins a tres ocasions per tal de garantir-ne “una correcta gestió”, segons el Departament de Salut. 

Fonts de la conselleria de Treball asseguren que el departament mai no ha posat data de finalització a la intervenció de la residència i que tampoc “no ha comunicat a la Fundació Fiella que tornarà a tenir-ne la gestió”. Ho aclareix en relació a la carta que el Patronat Fundació Jaume Fiella va enviar la setmana passada als residents i familiars del geriàtric, en la qual mostrava el desig de recuperar “ben aviat” la gestió del centre.

El brot que hi va haver a finals de l'any passat va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. Salut va intervenir la residència de Tremp, propietat de Fundació Sant Hospital de Tremp-Fundació Fiella, el dia 26 de novembre de 2020, a causa de la situació generada pel brot de Covid-19. Cal recordar que la Fiscalia investiga el geriàtric per presumpte homicidi imprudent.